Imatge de la sala de vistes de la secció 4a de l'Audiència de Tarragona, amb l'exalcalde de Torredembarra Daniel Masagué, al centre

Un assessor de Vicsan sobre possibles irregularitats dels lloguers: «No ens afectaven»

En la quarta sessió del judici sobre la separada dels lloguers del cas Torredembarra, un testimoni ha desvinculat l'encausat Vicente Sánchez de la redacció dels contractes

Nova jornada del judici de la peça separada 1 del cas Torredembarra, concretament la de la causa dels lloguers. Aquest dimarts ha declarat un assessor del consell d'administració de Vicsan, empresa propietària del local del carrer Garraf, que ha assegurat que el dia de la signatura del primer contracte de lloguer, el secretari municipal els va entregar un informe que indicava que s'estarien cometent «irregularitats».

En aquest sentit, el testimoni ha declarat que els seus advocats van assenyalar que es tractava d'un «tema exclusivament administratiu i intern de l'Ajuntament» que «no els afectava», motiu pel qual van signar l'arrendament. En aquest sentit, també ha afirmat que l'encausat Vicente Sánchez no participava en la redacció de contractes.

El testimoni, que també era gerent de l'empresa immobiliària del grup Vicsan, ha assegurat que Sánchez es dedicava a l'expansió internacional de la companyia l'any 2011 i que no gestionava res de la feina del dia a dia.

El local tenia unes característiques que el feien únic

En la seva declaració, ha assenyalat que «vaig acompanyar a signar al senyor Sánchez per supervisar, va ser una situació bastant sorprenent i complexa quan el secretari ens va donar l'informe que deia que estaven cometent irregularitats». L'assessor ha especificat que van formalitzar el contracte després de comprovar amb els seus advocats que ho podien fer.

«L'advocada ens va dir que tot l'exposat era un tema exclusivament administratiu i intern de l'Ajuntament que no ens afectava», ha remarcat. També ha comentat que l'exalcalde Daniel Masagué els va explicar que tenien una «guerra oberta amb el secretari i grups de l'oposició que li bombardejaven els projectes polítics».

Així mateix, el testimoni ha defensat que el local del carrer Garraf tenia unes característiques que el feien únic, perquè és complicat trobar una nau en un polígon industrial del municipi amb un subterrani de grans dimensions i amb un accés exclusiu.

En la seva declaració, també ha assegurat que des del principi es va especificar que el local es destinaria a les dependències policials, tot i que això no es va reflexar al contracte, on només es detallava que seria per emmagatzematge.

La interventora del consistori declara que s'han de justificar els usos

En la sessió d'aquest dimarts, també ha declarat l'actual interventora de l'Ajuntament de Torredembarra. En aquest sentit, ha sostingut que per adjudicar de forma directa un contracte és necessari que es justifiquin els «usos i fets concrets», així com la «idoneïtat» i la «singularitat».

Així mateix, ha assegurat que els informes de governació de la Generalitat – actualment Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública— i del secretari municipal són preceptius a l'hora d'adoptar els acords —per signar els contractes— per part de la Junta de Govern Local.