Ajuntament d'el Catllar

Una avaria deixa sense internet ni telèfon des de dijous el Catllar, la Riera i la Nou de Gaià

Telefònica no s'ha adreçat directament als ajuntaments per informar-los de les causes de l'incident, que complica el funcionament als comerços

Una avaria  a la xarxa de fibra òptica de Telefònica  ha deixat sense connexió  a Internet i sense telèfon des del dijous el Catllar,  la Riera de Gaià i la Nou de Gaià  segons recull el Diari Més. La majoria dels veïns s'han vist afectats, sobretot a la Riera i la Nou, on hi ha més abonats a l'empresa, mentre que al Catllar el tall de subministrament no ha estat tan massiu. Tot i això, no només les cases s'han quedat incomunicades, ja que cal recordar els molts comerços  a qui l'avaria els ha complicat la feina per no poder cobrar  als seus clients amb targeta de crèdit.

Els tres municipis del Baix Gaià van quedar incomunicats el passat dijous, 30 de juliol al voltant de la una del migdia i no van recuperar la connexió telefònica i a Internet fins al cap de tres dies, el diumenge, cap a les dotze. Quan semblava que l'incident ja formava part del passat, la línia va tornar  a fallar aquest dilluns, i a hores d'ara els tres municipis encara esperen  per a recuperar la connectivitat. Són, en total, més d'una vuitantena  d'hores acumulades d'incomunicació.

Telefònica no s'ha dirigit directament als ajuntaments

Per més inri, l'empresa no s'ha dirigit  directament a cap dels consistoris per explicar-los la causa  de la manca de subministrament. Tot i això, les autoritats de les tres localitats apunten que es tracta d'un repetidor  espatllat, encara que existeixen dues versions més. Una fa referència a un presumpte robatori del cable que subministra la connexió, l'altra apunta a un possible trencament d'una canonada per culpa de les obres a la depuradora  de Torredembarra. 

El cert, amb tot, és la manca de comunicació  de Telefònica amb els ajuntaments dels tres pobles, a qui el dijous els deien que no hi havia cap incidència. Hores després, cap a la tarda, van admetre una ruptura  massiva que van prometre solucionar durant el divendres. Això es va produir el diumenge al migdia. i quan no havien passat ni vint-i-quatre hores, el tall es va reproduir. Sobre aquest, ni els ajuntaments del Catllar ni la Riera de Gaià tenen cap explicació  per part de l’empresa, ni saben quan s’allargarà.

L'Ajuntament de la Riera de Gaià s'ha dirigit directament a la Generalitat.
L'Ajuntament de la Riera de Gaià s'ha dirigit directament a la Generalitat. | cedida

L'Ajuntament de la Riera ha fet una reclamació a la Generalitat

L’Ajuntament de  la Riera de Gaià ha decidit enviar una reclamació a Telecomunicacions de la Generalitat, i no a Telefònica, per tal de donar a conèixer la situació viscuda aquest cap de setmana i que encara es perpetua el dia d’avui. A posteriori, s'espera que la queixa  feta pel consistori a Telecomunicacions es transmeti  a Telefònica.