Roda de premsa per iniciar el Ball de Malcasats de Torredembarra

El Ball de Malcasats de Torredembarra inicia una col·lecta per finançar els vestits

L'associació busca finançar-se vestits, perruques i altres complements per a la representació

El Ball de Malcasats de Torredembarra ha iniciat aquest dimecres 10 de novembre una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami per aconseguir gran part del finançament necessari per als vestits i complements que busquen per poder dur a terme l'actuació.

Un objectiu mínim de 2.172 euros

Aquest és l'aportació mínima que espera rebre l'associació, que ingressaria els 2.000 euros i els 172 restants els utilitzaria per pagar el cost de la campanya i els impostos que aquesta comporta. 

No obstant això, la plataforma Verkami no té límits econòmics, així que com més diners es recaptin, més fons podrà invertir l'organització per a poder realitzar les seves representacions. És per això que fan una crida a tots els torrencs i torrenques per assolir l'objectiu d'aquesta campanya, que durarà fins al 19 de novembre. Per fer algun donatiu, cal fer clic en aquest enllaç.

Un ball tradicional

Les actuacions estan formades per quatre parelles, cadascuna de les quals s'identifica amb un ofici o rol històric relacionat amb Torredembarra: indians, obrers, pescadors i boters, a més de les tres autoritats principals: l'alcalde, el capellà i el cap de la Policia Local.

Per tant, l'associació necessita un total d'onze vestits, a part dels complements necessaris que poden ser perruques o barrets, entre altres.

Núria Batet, la regidora de cultura del municipi torrenc, s'ha mostrat molt satisfeta de veure néixer una entitat del seguici festiu d'aquestes característiques, tal com es feia a la segona meitat del segle XIX. D'aquesta manera, la regidora ha assenyalat que «l'Ajuntament impulsarà tota activitat que faci més gran i més singular la nostra Festa Major».

Per altra banda, el president del Ball de Malcasats de Torredembarra, Gerard Recasens, ha demanat «la col·laboració de tothom que senti seva la Festa Major i Torredembarra», i ha aprofitat per animar a tothom a «fer donacions per arribar al mínim necessari de 2.000 euros i superar-lo amb escreix: com més fons obtinguem, més podrem invertir en vestuari i complements per al ball».