Campanya de la Policia Local torrenca contra les distraccions al volant

S'allargarà fins aquest diumenge, 18 de novembre

La Policia Local de Torredembarra posa en marxa una campanya de vigilància de controls al llarg d'aquesta setmana, entre aquest dilluns, 12 de novembre, i fins el proper diumenge, dia 18. Segons ha informat el mateix cos, en coordinació amb el Servei Català de Trànsit, els agents intensificaran els seus controls sobre les distraccions al volant, però també sobre el seguiment de les obligacions viàries que indiquen els semàfors.

Campanya de la Policia Local de la Torre per tal de combatre les distraccions

Les  distraccions són una de les principals causes d'accidents de trànsit, i en els darrers anys s'han vist incrementades de la mà de l'augment de prestacions dels telèfons mòbils, que fan que molts conductors es distreguin fent ús d'aquests aparells mentre són al volant. Aquest aspecte serà un dels més controlats en els propers dies, durant la campanya que duu a terme la Policia Local de la Torre.

L'altre gran objectiu de la campanya d'aquesta setmana serà enxampar els conductors que se saltin les obligacions imposades pels semàfors. Aquesta és una altra de les infraccions que es produeixen més en vies urbanes i la Policia Local de Torredembarra hi estarà especialment atenta en els propers dies.

La campanya de control es duu a terme en col·laboració amb el Servei Català de Trànsit, que també la desenvoluparà a la resta del territori català. «Amb aquesta i altres mesures, es pretén aconseguir un canvi cultural en la conducció, circulació i mobilitat dels ciutadans i les ciutadanes que ajudi a evitar l’incompliment d’aquestes normes bàsiques de trànsit, i conseqüentment es redueixi la sinistralitat viària», han explicat des de l'organització de la campanya policial de control.

Les distraccions, un greu problema per a la seguretat viària en augment en els darrers anys

Les distraccions s'han convertit en una de les màximes preocupacions per a les autoritats en matèria de seguretat viària. L'ús dels mòbils al volant ha crescut de manera perillosament exponencial en els darrers anys. Fa uns mesos, el director de la DGT, Pere Navarro ja va demanar augmentar les sancions per usar el telèfon durant la conducció.