Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Diverses participants del Camp de Treball dels Muntanyans, fent una enquesta a un banyista

Els camps de treball del Gaià i els Muntanyans acullen 48 joves d'arreu de Catalunya

Els nois i noies, d'entre 14 i 17 anys, faran feines de neteja, estudis d’impacte mediambiental o enquestes als banyistes, entre d’altres accions

Diverses participants del Camp de Treball dels Muntanyans, fent una enquesta a un banyista
Diverses participants del Camp de Treball dels Muntanyans, fent una enquesta a un banyista | Cedida

 

Medi ambient, activitats diverses, sostenibilitat i consciència de l'entorn i el territori. Fins a 48 joves d’entre 14 i 17 anys vinguts d’arreu de Catalunya participen, durant la primera quinzena de juliol, en dos camps de treball organitzats al Baix Gaià.

A Torredembarra, el regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, ha donat la benvinguda a un grup de 24 nois i noies que, fins al 14 de juliol, gaudiran de diverses activitats a l’Espai d’Interès Natural (EIN) dels Muntanyans.

El ‘Camp de Treball dels Muntanyans’, organitzat per la Direcció General de Joventut de la Generalitat i dirigit per l’entitat ecologista GETE - Ecologistes en Acció, permetrà als joves descobrir aquest destacat paratge torrenc, on faran feines de neteja, estudis d’impacte mediambiental, enquestes als banyistes, entre d’altres accions.

Imatge dels nois i noies que participen en el Camp de Treball dels Muntanyans
Imatge dels nois i noies que participen en el Camp de Treball dels Muntanyans | Cedida

 

Un món entre Altafulla i Tamarit

A Altafulla, d'altra banda, el ‘Camp de Treball del Gaià: un món entre Altafulla i Tamarit’ acull també 24 joves voluntaris, que treballaran en la millora de l’Espai d’Interès Natural de la desembocadura del riu, així com la protecció del conjunt dunar del litoral de la Roca de Gaià.

Durant la presentació del Camp, la coalcaldessa d’Altafulla, Alba Muntadas, ha destacat que aquesta mena d’accions són molt necessàries «perquè els joves s’impliquin en l’entorn i la millora dels espais naturals». Des del Càmping Santa Eulàlia, on s’allotgen els nois i noies, Muntadas ha recordat que, gràcies a projectes com aquests, «l’espai de la desembocadura i el sistema dunar d’Altafulla i Tamarit ha canviat en positiu en els darrers 15 anys».

El ‘Camp de Treballl del Gaià’ també és una iniciativa promoguda des de la Direcció General de Joventut i, al municipi, és gestionada per l’Associació mediambiental La Sínia i el mateix Ajuntament.

Imatge dels joves participants al Camp de Treball del Gaià
Imatge dels joves participants al Camp de Treball del Gaià | Cedida

 

Activitats conjuntes

En aquesta edició dels camps de treball, divendres, 5 de juliol, també s’han programat dues activitats conjuntes entre els camps del Gaià i el dels Muntanyans. Concretament, es durà a terme un ‘clean up’ als Muntanyans i, posteriorment, el 12 de juliol, es farà el ‘big jump’ al Pou de la Torre, una acció reivindicativa que vol posar de manifest la importància de la conservació dels rius, tot acompanyat d’una caminada i neteja de l’itinerari.