El Carnestoltes del Carnaval de Torredembarra

Torredembarra torna a celebrar el Carnaval amb limitacions per la covid-19

Les rues de Carnaval de Torredembarra es duran a terme el dissabte 26 i diumenge 27 de febrer de 2022

Torredembarra tornarà a omplir els carrers del municipi de festa i disbauxa. El Carnaval torrenc tornarà a desfilar després que l'any passat s'haguessin de suspendre els actes públics a causa de la pandèmia de la covid-19. Se celebrarà el dissabte 26 i diumenge 27 de febrer de 2022.

La regidoria de Festes de l'Ajuntament, amb la col·laboració de l'Associació Amics del Carnaval, està ultimant una programació que permet fer festa al carrer. Tot i això, es limitarà la participació a les rues i es suprimeixen alguns actes multitudinaris com el dinar popular de Carnaval, la Batalla del confeti i el solemne enterrament i sardinada.

Unes modificacions que s'han fet per tal d'adaptar l'esdeveniment festiu a la situació de la pandèmia i poder gaudir del Carnaval a Torredembarra. 

El regidor de Festes, Raúl García, ha explicat que un dels requisits que es demana a les carrosses i comparses és que han de participar a les dues rues, la de dissabte i la de diumenge. A més, només s'hi poden inscriure aquells grups que hi hagin participat en les dues darreres edicions.

D’aquesta manera, es limita el nombre de participants totals i s’elimina l’efecte crida de grups que poguessin venir d’altres poblacions on no se celebrarà el Carnaval i que no haguessin participat abans en les celebracions torrenques.

També s’han adoptat altres mesures per l’actual situació sanitària. S'haurà d'utilitzar la mascareta obligatòriament durant tot el recorregut, ja que no es garanteix la distància de seguretat entre els participants; no es permetrà menjar, beure, ni fumar, per això no estarà permès portar cap expenedor ni begudes a les carrosses; i en cas de tenir símptomes de covid-19 o haver estat en contacte amb un positiu, no es podrà participar en les rues.

Les inscripcions s’han de formalitzar abans del 15 de febrer a través del correu electrònic amicscarnavaltdb@gmail.com. Es pot consultar tota la informació i documentació que s'ha d'aportar a la pàgina web de l'Ajuntament de Torredembarra.