L'alcalde del Catllar, Joan Morlà, i el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, han inaugurat l'edifici

El Catllar inaugura el nou edifici de l'Institut Escola L'Agulla i l'Escola de Música

L'acte ha comptat amb la participació del conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray

L'Institut Escola L'Agulla del Catllar ha inaugurat aquest dissabte el nou edifici del centre educatiu. Tot i que l'equipament ja està operatiu des de fa dos cursos, l'acte d'inauguració oficial no s'ha fet fins ara. L'esdeveniment ha comptat amb la presència del conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, i l’alcalde del municipi, Joan Morlà.

El nou edifici també acull l’Escola Municipal de Música del Catllar, gràcies a un conveni entre el Departament d’Educació i l’Ajuntament del municipi del Baix Gaià. Les obres de construcció, que van acabar l'any passat, van suposar una inversió d'1,9 milions d'euros, 750.000 dels quals van ser aportats pel Departament.

El conseller d’Educació ha destacat que és un equipament «impressionant» i ha elogiat les sinergies entre totes dues administracions per identificar les necessitats educatives del municipi i acabar compartint els usos de l’edifici amb visió conjunta.

Una audició dels alumnes de l'Escola Municipal de Música per inaugurar l'edifici

Gonzàlez-Cambray i l’alcalde han descobert la placa inaugural del nou edifici, han assistit a una audició dels alumnes de l'Escola Municipal de Música del Catllar i han fet els parlaments oficials. En la seva intervenció, el titular d’Educació ha assenyalat que «els edificis són importants, però el més important de tot són les persones que hi conviuen».

El centre educatiu del municipi del Baix Gaià és un Institut Escola des del curs 2015-16, un fet que va permetre la continuïtat dels alumnes al municipi, que fins llavors s’havien de desplaçar als Pallaresos per cursar l’ESO. Per aprofundir en el concepte de l’Institut Escola, en el nou aulari s’hi troben grups de nivells molt diversos, perquè alumnes grans i petits comparteixin espais d’igual a igual.