Cs Torredembarra demana la dimissió de José García o que Rovira el cessi

Denuncien que a García «li costeja la seva defensa l'Ajuntament amb els diners de tots»

Ciutadans demana que el regidor de Governació de l'Ajuntament de Torredembarra, el socialista José García, dimiteixi  del seu càrrec, o bé que l'alcalde Eduard Rovira el cessi. Així ho han demanat aquest dilluns, 3 de desembre, el líder de la formació a la Torre, Toni Cruz, i el també regidor Javier Ramírez. El motiu principal és  la investigació judicial que recau sobre García per presumptes delictes de revelació de secrets i falsedat documental, i el fet que sigui «l'Ajuntament qui estigui pagant la defensa del senyor García».

Ciutadans vol que José García dimiteixi

En un plet contra el propietari del bar Nose de Torredembarra, la defensa de l'Ajuntament va aportar, presumptament, documentació que, ara, ha estat denunciada per l'advocat del propietari del bar en considerar que s'ha obtingut de manera irregular i que, a més, està esbiaixada. En aquest sentit, el jutge investiga García per revelació de secrets i falsedat documental. El regidor socialista havia de declarar la setmana passada, però la cita es va ajornar per qüestions d'agenda del seu advocat.

Ara, Ciutadans demana a García que plegui per aquesta investigació, i en cas contrari, exigeix que sigui l'alcalde Rovira qui el cessi. A més, Toni Cruz  ha demanat «que el senyor García es pagui ell mateix la seva defensa». Ho fan, segons diuen, «després del silenci de José García durant tants dies i després que l'alcalde Rovira s'amagui, com porta fent des de fa tres anys i mig».

«No volem els 'xiringuitos' del senyor Rovira, traiem Torredembarra de la picota judicial», ha exigit Cruz, que ha anunciat que han demanat al secretari municipal un informe sobre la documentació aportada al jutjat.

«Exigim que el senyor García es pagui ell mateix la defensa»

«Al senyor García li van arxivar la querella contra el propietari del Nose, i va decidir recórrer per pur caprici», ha dit Cruz, que ha aprofitat per demanar que, per aquest motiu,  «es pagui la defensa el mateix José García, i no l'Ajuntament com fins ara».

García va ser acusat per Morros de persecució policial —perquè és regidor de Governació, encarregat de la Policia Local— i, en decidir querellar-se, l'Ajuntament va assumir la defensa entenent que es tractava d'un assumpte vinculat al seu càrrec polític, i no pas a títol personal. Ciutadans, però, creu que «un cop arxivada la denúncia, si vol seguir recorrent, que s'ho pagui ell». «A qualsevol ciutadà li agradaria anar al jutjat amb els diners dels altres», ha etzibat Cruz.

Ciutadans ha decidit aquest dilluns comparèixer  en solitari davant la premsa, sense la companyia de cap altre grup de l'oposició. «Nosaltres abanderem la denúncia contra tots els casos que han sorgit en aquest govern, però estem segurs que la resta de l'oposició se sumarà a la petició de dimissió de García», ha reblat el líder de Ciutadans a la Torre. Al seu torn, el regidor de Governació de Torredembarra, José García, ha declinat fer cap declaració pública al voltant de les paraules de Ciutadans.