Els comerciants de Pere Badia, satisfets amb el resultat de l'obra

Visitem diversos locals perquè els seus propietaris opinin sobre l'obra

Els comerciants del carrer de Pere Badia han quedat força contents del resultat de les obres que, els darrers tres mesos, s'han practicat en aquesta cèntrica via de la vila. Tots ells coincideixen amb  una valoració positiva de les obres i del seu resultat final  i, com a usuaris diaris del carrer, també expressen els seus matisos i aportacions.

Amb tot, però, la tònica general és de satisfacció per un carrer que es fa més passejable i que, per tant, dona un argument més per atraure clients per al comerç.

Satisfacció entre els comerciants del carrer de Pere Badia

«El carrer ha experimentat una millora, i ha quedat molt bé», explica Paquita Zaragoza, propietària de la Llibreria Miquel, que també creu que  «amb una mica més de control sobre l'obra, hauria quedat millor». Bibiana Suñé, que regenta la Perruqueria Lourdes Romeu, diu que li «agrada molt» el resultat del carrer, però apunta que  «hi ha rajoles que encara ballen i les cantonades són massa en punxa». «Suposo que ho arreglaran al gener», diu. 

«M'agrada molt el resultat de l'obra, el carrer és molt agradable per passejar», explica Marlene Santana, de la sabateria Nuanjú. Malgrat les molèsties de l'obra —diu que «vaig passar-ho malament amb la pols, que m'embrutava les sabates que tenia exposades»—, està «molt satisfeta» del resultat.

En la mateixa línia s'expressa Toni Valls, el propietari d'Sports Valls. «El carrer està molt millor que abans, especialment les voreres», diu. «S'ha fet en unes dates que, tot i que pels pèls, han permès salvar el Nadal, estem contents», valora Valls. Carme Bernal, de Vistaoptica, creu que «les obres han anat força ràpides i bé» i el que més li agrada és «l'amplitud de les voreres, que permetran que la gent s'aturi a xerrar i els altres vianants puguin seguir caminant sense ser entorpits, no com abans».

Opinions per a tots els gustos entre els botiguers de Pere Badia

Jordi Miquel, de la botiga Klan, considera que «el carrer ha millorat força i es potencia el vianant, que és el que cal en un carrer comercial com aquest». «Potser han trigat una mica més del que es deia, però això és habitual  en unes obres: hem de valorar que l'aspecte de Pere Badia ha millorat moltíssim», detalla.

La veu més crítica és la d'Alicia Jiménez, de la botiga de roba que duu el seu nom, apunta que «els pàrquings són molt justets pel que fa a places, en calen més». «Crec que comercialment, amb el nou carrer de Pere Badia, hi sortirem perdent», preveu

L'altra cara de la moneda és la de Magda Bel, de Kukades. «M'agrada moltíssim, el carrer ha guanyat, i tant», explica aquest mitjà. «Les voreres són més amples i han arreglat el meu xamfrà, amb el carrer de Ferran de Querol, perquè no aparquin els camions i em tapin l'aparador com abans», comenta. «Els clients que venen i amb qui he parlat estan molt contents», afegeix.