Un carrer de Creixell

Creixell arriba a un acord amb la Sareb per tenir dos nous habitatges de lloguer social

El conveni té una durada de quatre anys | Un dels pisos es destinarà a una família amb risc d'exclusió social i l'altre a l'emergència social

Creixell  ja disposa de dos habitatges de lloguer social. Això s'ha aconseguit després que l'Ajuntament signi un conveni de quatre anys amb la promotora Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Restauració Bancària (Sareb). 

Aquest conveni permetrà que dues famílies tinguin un habitatge. En concret, un dels immobles es destinarà a una família amb risc d'exclusió social i l'altre es reservarà per a l'emergència social. El consistori de Creixell es farà càrrec d'una part de les despeses d'aquests habitatges.

Segons la regidoria d'Igualtat i Serveis Socials està previst que es destinin 1.200 euros al semestre d'enguany i 2.400 euros els propers tres anys. D'altra banda, la promotora assumirà les assegurances dels habitatges, les quotes de la comunitat de propietaris o les despeses extraordinàries de manteniment.

Els dos habitatges  cedits per la Sareb s'inclouran al programa de mediació per al lloguer social de l'Agència de l'Habitacle del Consell Comarcal del Tarragonès. Aquest és un projecte que té per objectiu posar per a lloguer social habitatges desocupats a un preu assequible.

El conveni que s'ha signat es va aprovar al ple del 18 de juny per l'Ajuntament de Creixell. Aquest document va rebre el suport de JxC, ERC, PP, FIC i del regidor no adscrit Jaime Serret. El PSC hi va votar en contra.