La CUP torrenca denuncia la presència d'«encaputxats i armats d'extrema dreta»

Els anticapitalistes denuncien «inacció» del govern local després que hagin arrencat dos cops la pancarta dels presos

La CUP de Torredembarra ha denunciat en un comunicat públic la «inacció» del govern municipal i de la Policia Local de la vila davant del robatori, en dues ocasions, de la pancarta 'Llibertat presos polítics' penjada a la façana de l'Ajuntament de la vila. Els anticapitalistes han denunciat la  «presència impune de grups d'extrema dreta encaputxats i armats a Torredembarra» i també la «passivitat del govern i la Policia Local».

La CUP de Torredembarra, preocupada per la presència de grups d'extrema dreta a la vila

En un comunicat que la CUP ha fet públic en les darreres hores, la formació anticapitalista expressa la seva preocupació per la retirada, per segona vegada, de la pancarta de 'Llibertat presos polítics'  penjada a la façana de l'Ajuntament des de feia dos mesos.

Els cupaires posen èmfasi en què la despenjada de la pancarta «es va produir de nit, amb persones que tenien tots els estris per poder-ho dur a terme i, a sobre es van poder passejar encaputxats pel centre del poble amb total impunitat, fins al punt que en van poder fer un vídeo».

La CUP torrenca apunta contra «la parcialitat d'un sector» de la Policia Local

En aquest sentit, apunten directament a la Policia Local, de qui diuen que «no se n'ha assabentat, i això ens inquieta, sobretot perquè és del tot conegut al municipi que existeix un agent d'aquest cos que es dedica a treure llaços amb un ganivet i a amenaçar als ciutadans i ciutadanes que el miren sorpresos».

Els cupaires demanen, fins i tot, que l'Ajuntament «obri una investigació per saber si s'està filtrant informació interna de la policia local i, si és així, de quina informació es tracta i que se'n depurin les responsabilitats». La CUP afegeix una queixa contra el govern local davant de «la parcialitat en la qual actua un cert sector de la Policia Local».

Els anticapitalistes acaben recordant que la Policia Local va tallar el subministrament d'electricitat a la CUP en un acte de campanya del referèndum de l'1-O, el setembre de 2017. Consideren que es tracta d'un greuge comparatiu, segons es desprèn del seu comunicat. 

«Mentre grups encaputxats i armats d'extrema dreta es poden passejar per la vila amb total impunitat, certs col·lectius independentistes de Torredembarra són identificats, denunciats i perseguits administrativament, o fins i tot, assetjats durant actes públics, com va passar el setembre de l'any 2017 a la plaça de les Monges, on un grup de Policies Locals, van pretendre sense èxit, impedir un acte de la CUP», acaben els de Toni Sacristan.