Pla mitjà de l'exalcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, assegut a l'interior del jutjat penal 2 de Tarragona

L'exalcalde Daniel Masagué torna a seure al banc dels acusats pel cas Torredembarra

Aquest dimarts comença el judici de la peça separada dels lloguers presumptament irregulars de dos locals

Daniel Masagué torna a seure al banc dels acusats de l'Audiència de Tarragona a partir d'aquest dimarts per ser jutjat per una de les peces separades del cas Torredembarra. Concretament, és la que fa referència als presumptes lloguers irregulars de dos locals del municipi, pels quals l'exalcalde Daniel Masagué està acusat de malversació i prevaricació.

Segons la fiscalia, els fets van tenir lloc el 2011 i el 2012 quan el consistori hauria promogut contractes d'arrendament il·legals que suposaven pèrdues econòmiques per l'Ajuntament de Torredembarra. El ministeri fiscal demana quatre anys i mig de presó i nou d'inhabilitació per Masagué. L'exalcalde no és l'únic acusat, ja que en aquesta situació també hi ha altres exregidors com Pere Font, Paqui Felguera, Santi Ardèvol, José Oviedo i Juan Pérez.

Tots ells, inclòs l'exalcalde de Torredembarra, està previst que declarin els pròxims 29 i 30 de juny. El cas Torredembarra és una de les macrocauses més complexes que té damunt la taula l'Audiència de Tarragona, amb ramificacions amb altres procediments penals i origen del cas 3%, de presumpte finançament irregular de l'antiga Convergència Democràtica de Catalunya.

La quarta peça del cas Torredembarra que arriba a judici

La peça separada dels lloguers és la quarta del cas Torredembarra que arribi a judici, de les nou que hi ha obertes. En aquesta causa, hi ha fins a 13 persones acusades pels presumptes delictes de malversació de cabals públics, blanqueig i prevaricació. A banda de l'exalcalde i els cinc exregidors, hi ha tres extècnics municipals, un advocat i dos empresaris, entre ells Jordi Sumarroca, vinculat a Teyco.

Un dels dos locals que presumptament hauria tingut arrendaments fraudulents és el que actualment l'ocupa la Policia Local de Torredembarra. L'altre, situat al barri de Clarà, es manté tancat i sense ús.

Tres peces amb condemna

El cas Torredembarra té fins a nou peces separades, de les quals tres ja s'han jutjat i han acabat amb condemna. La primera, la número 8, es va tancar amb un acord de conformitat, evitant el judici, pel qual Masagué va acceptar pagar una multa com a condemna per haver finançat la campanya electoral de les municipals del 2011 amb 40.000 euros de la constructora Transcornejo.

Pel que fa a la peça número 4, Masagué va ser condemnat a dos anys de presó i 17 d'inhabilitació per adjudicar «a dit» les guinguetes de la platja a Gerard Montserrat, militant del seu mateix partit (CDC).

La darrera peça separada que ja ha passat per l'Audiència de Tarragona és la número 2, per la qual Masagué va signar un acord de conformitat —amb tres anys i mig d'inhabilitació— pel qual va reconèixer prevaricació per una contractació irregular d'una interventora municipal.