Daniel Masagué assegut a la banqueta dels acusats

Daniel Masagué, exalcalde de Torredembarra, reconeix prevaricació en una contractació irregular

Se l'ha condemnat a tres anys i mig d'inhabilitació | Evita el judici de la peça separada 2 | Diu que confessa per «humanitat» vers la funcionària, actualment difunta

L'exalcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, ha estat condemnat  aquest dilluns per l'Audiència de Tarragona. Ha estat de 3 anys i mig d'inhabilitació per un delicte de prevaricació —amb atenuant de dilacions indegudes, ja que els fets es remunten al 2011.

Masagué, després d'un acord de conformitat, ha evitat el judici de la peça separada 2 del cas Torredembarra. Un entramat del qual encara en queden moltes causes pendents, inclosa la principal. 

Aquesta peça investigava la contractació irregular d'una interventora municipal, Ester Agulló, actualment difunta. «Jo no em considero culpable de res, però ho he assumit per humanitat i per evitar un escarni vers una persona que va patir molt», ha dit Masagué. Totes les parts han arribat a aquest acord i la sentència ja és ferma.

«L'Ester Agulló —imputada en aquesta peça separada— es va morir perquè va somatitzar tot això i el judici era estripar la memòria d'ella; el més fàcil per a mi era anar a lluitar, però he cregut que el més adequat era acceptar i deixar-ho aquí», ha reiterat l'exalcalde Daniel Masagué.

La peça es remunta al 2011. L'exalcalde va ser investigat  per contractar «a dit» persones de la seva confiança. Inicialment se l'acusava del delicte continuat de prevaricació i suborn, que arribava a 60.000 euros. En bona part s'han suprimit de la causa, segons la fiscalia anticorrupció.

L'exalcalde torrenc s'enfrontava a una pena de fins a 7 anys d'inhabilitació per ocupar càrrec públic. Així mateix, Alejandro Jarque, directiu de la consultora Efial, també era assegut a la banqueta dels acusats. Tots dos han reconegut els fets i han acceptat la pena de 3 anys i mig d'inhabilitació.

Del 'cas Torredembarra', fins ara, s'han fet tres judicis. Aquest està dividit en nou. Entre els quals s'han fet hi ha l'adjudicació de les guinguetes de la platja, que està pendent d'apel·lació. Derivats dels jutjats del Vendrell queden pendents de judici els presumptes lloguers irregulars i la peça principal.

La peça principal investiga l'adjudicació de l'obra del pàrquing Filadors. L'entramat del cas també és l'origen del 'cas 3%' de presumpte finançament irregular de CDC. Aquest està en mas de l'Audiència Nacional, que també porta la causa de l'operació 'Térmika'.