Toni Cruz, líder de Ciutadans a Torredembarra

Cs denuncia l'alcalde de Torredembarra per la pancarta «que perfora» el Castell

La denúncia també es dirigeix contra la regidora de Patrimoni Núria Batet

21/03/2019, 14.00 hores | ACTUALITZACIÓ: L'Ajuntament de Torredembarra retira la pancarta dels anclatges

Poc abans de la una del migdia d'aquest dijous, 21 de març,  la pancarta 'Llibertat presos polítics' de l'Ajuntament de Torredembarra ha estat canviada de lloc, i està lligada ara des dels ampits de dues finestres de la segona planta del Castell. Alhora, també s'han retirat els ancoratges on ha estat subjecta durant gairebé 48 hores i que han estat el nucli de la polèmica que ha fet que Ciutadans denunciï l'alcalde Eduard Rovira i la regidora Núria Batet  a la Fiscalia per un presumpte delicte contra el patrimoni històric.

Preguntats des de primera hora del matí des de BaixGaiàDiari.cat per l'objecte de la denúncia, des del govern de Torredembarra s'han negat a fer declaracions. Tot fa pensar, però, que l'assumpte sortirà aquesta tarda, al ple ordinari que hi ha convocat, i caldrà estar atents a les explicacions dels membres del govern

Algunes fonts, però, han recordat que aquesta no és la primera pancarta anclada als carreus del castell: ja n'hi havia una a la banda lateral, a l'entrada de la sala d'exposicions Lluís d'Icart. Si el mateix criteri és vàlid o no per al cas que ens ocupa, caldrà aclarir-ho i el ple d'aquest dijous podria ser l'escenari de la resposta d'un govern que, per ara, no fa declaracions públiques.

21/03/2019, 8.45 hores | NOTICÍA: Cs denuncia l'alcalde de Torredembarra per la pancarta que «perfora» el Castell

Toni Cruz, líder de Ciutadans a Torredembarra
Toni Cruz, líder de Ciutadans a Torredembarra, ha presentat la denúncia a la Fiscalia contra Rovira i Batet per un delicte contra el patrimoni. | Cedida

 

Ciutadans, el principal partit de l'oposició i segona força política de l'Ajuntament de Torredembarra, ha interposat una denúncia a la Fiscalia contra l'alcalde de la vila, Eduard Rovira, i la regidora de Patrimoni, Núria Batet, tots dos d'ERC.

El partit que lidera Toni Cruz considera que han pogut cometre un delicte contra el patrimoni després que aquest dimarts, 19 de març, el consistori pengés per quart cop la pancarta 'Llibertat presos polítics' i ho fes clavant uns suports a la façana del Castell dels Icart, un edifici històric que, des de l'any 2000, és la seu de l'Ajuntament.

Consideren que s'ha vulnerat la protecció del Castell dels Icart, que és BCIN

El Castell està declarat Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN) i és sota aquest precepte que Ciutadans interposa la denúncia: consideren que es pot haver vulnerat la rígida protecció que hi ha sobre aquesta mena d'edificis. A primera hora del matí d'aquest dijous, 21 de març, han fet pública la interposició de la denúncia a través de les xarxes socials:

Ciutadans havia anunciat el mateix dimarts que denunciaria els fets a la Junta Electoral, en aquest cas, per una altra raó, també derivada de la pancarta:  haver-la penjat en període electoral, ara que ja estan convocats els comicis generals del proper 28 d'abril. 

A primera hora d'aquest matí encara no s'han produït reaccions des del govern municipal, si bé és cert que al llarg de la jornada Rovira, Batet o la resta del govern podrien sortir al pas de la denúncia feta pública per Ciutadans. Aquest mateix dijous, a les sis de la tarda, hi ha ple ordinari al consistori, on coincidiran denunciants i denunciats.

També et pot interessar