Imatge de la concentració del passat 27 de maig per aturar el primer intent de desallotjament del centre social Les Naus de Torredembarra

Denuncien l'imminent desallotjament del centre social Les Naus de Torredembarra

Fan una crida a «protegir activament l'espai» el pròxim dilluns, 14 de juny

Els impulsors del centre social Les Naus de Torredembarra denuncien l'imminent desallotjament de l'espai. Està previst que l'empresa propietària de les naus industrials desallotgi l'espai el  pròxim 14 de juny. Des del centre social apunten que ja hi va haver un primer intent de desallotjament, el passat 27 de maig, però es va poder ajornar.

El centre social Les Naus es va crear el 2014, quan un grup de persones van alliberar les naus industrials de la carretera T-214 de Torredembarra. Les naus estaven abandonades perquè l'empresa havia fet fallida. Des de llavors, persones i col·lectius han habilitat l'espai, donant-li un ús social i participatiu.

En els darrers 7 anys de funcionament del centre s'han realitzat tota mena de trobades, tallers i jornades: antirepressives, mediambientals, solidàries, esportives, pedagògiques, musicals, culturals, anticarceràries, antiespecistes i de sexualitat. Des del centre apunten que es manté en moviment constant l'espai, «donant una resposta a les diferents necessitats col·lectives que no ofereixen les institucions».

Apunten que, a més, de forma permanent, i «davant la mancança d'equipaments i recursos municipals i comarcals gratuïts», el centre social Les Naus ofereix un accés lliure a diferents espais. Un espai de trobada i reunió per a col·lectius, un rocòdrom d'escalada, equipaments de circs i arts aèries, gimnàs i tatami per a muay-thai o boxa, una sala d'assaig musical i una sala de projecció de documentals i pel·lícules.

Ara, doncs, denuncien que Anida Operaciones Singulares S.A., «una empresa creada per BBVA per especular amb actius immobiliaris», va emprendre la seva maquinària judicial. Volen «rebatre l'espai que tant ens ha costat de crear i el jutjat va emetre el passat 27 de maig el desallotjament de l’espai», recriminen.

Per això, des del centre social Les Naus han convocat una concentració de protesta per al pròxim dilluns 14 de juny a les 11.30 hores, dia previst per al nou intent de desallotjament. Fan una crida «per protegir l'espai de forma activa» i han organitzat diverses activitats i un vermut popular.