Imatge de deixalles en un carrer de Torredembarra

Els desplaçaments a les segones residències augmenten l'incivisme a Torredembarra

El servei de neteja s'ha vist desbordat durant aquestes últimes setmanes

Arriben les primeres conseqüències negatives de la  desescalada i de la llibertat de la població per viatjar a les segones residències. L'Ajuntament de Torredembarra  ha registrat, durant aquesta setmana, un considerable augment de deixalles i brossa fora dels contenidors i dels espais destinats a la recollida de determinats residus, com és el cas de les restes de poda.

Els desplaçaments permesos entre regions sanitàries han provocat un augment de població eventual al municipi de Torredembarra. Segons assegura l'ajuntament, el servei de neteja «s'ha vist desbordat davant l'incivisme d'algunes persones», fins al punt que s'han vist obligats a demanar «reforços extraordinaris».

Concretament, es tracta de personal que es destinarà a retirar voluminosos, aquelles deixalles de gran format i de restes de poda, abans de la nit de Sant Joan. També, en la mesura del possible, s'intentarà buidar aquells contenidors que a hores d'ara encara estiguin plens. Per altra banda, el servei de neteja viària també se centrarà en la recollida dels residus  acumulats als voltants dels contenidors.

A causa de l'augment de visitants d'altres regions de Catalunya, des de l'Ajuntament de Torredembarra es fa una crida al civisme a tota la ciutadania i es recorda que el municipi compta amb servei de deixalleria al polígon Roques Planes. També es recorda la necessitat de fer un ús adequat dels serveis de recollida de  residus, ara més que mai, ja que el mal tractament de brossa i deixalles pot afavorir la propagació del coronavirus, per tant «cal extremar les precaucions i ser responsables», recalca el consistori.