Imatge d'arxiu d'una detenció dels Mossos d'Esquadra

Detingut un home al Catllar per quinze robatoris amb força de cable telefònic

Se l'acusa de tallar, com a mínim, un quilòmetre de cablejat telefònic aeri al Catllar, Perafort, la Secuita i els Pallaresos

Agents de la Unitat d'Investigació dels Mossos d'Esquadra de Tarragona van detenir el passat diumenge, 21 de juny, un home, veí del Catllar, que hauria comès presumptament fins a quinze robatoris  amb força a les localitats de Perafort, la Secuita, els Pallaresos i el mateix Catllar. El detingut, de 43 anys, havia robat com a mínim un quilòmetre  de cable aeri de telefonia per valor d'uns 90.000 euros i està previst que passi en les pròximes hores a disposició del jutge de guàrdia de Tarragona.

Els robatoris han provocat pèrdues de 90.000 euros i talls en el subministrament a cent famílies

La investigació es va iniciar a principis del mes de març, quan es va informar els Mossos que s'havien produït un seguit de talls de cable telefònic aeri que havien provocat unes pèrdues econòmiques que es calculen de 90.000 euros. Els robatoris van tallar  el subministrament de telèfon i de dades d'Internet a un centenar  de famílies, uns perjudicis que es van agreujar pel fet de produir-se durant la fase més severa de confinament per la incipient emergència sanitària.

  

Arran dels fets coneguts i de les sospites que l'autor dels fets vivia a prop d'on perpetrava els sabotatges, els investigadors van muntar un dispositiu  la matinada del dissabte i van detenir in fraganti el sospitós quan es disposava a tallar més cable telefònic en un indret on ja havia comès la majoria de robatoris. El pròxim dia, els Mossos van entrar al domicili  del detingut, a Monnars (el Catllar), per recollir proves i material.

 

Un quilòmetre de cable telefònic i albarans de deixalleries de la comarca

A la terrassa, hi van localitzar deu metres de cable de coure amb el plàstic cremat, una gran quantitat d'albarans  de diferents deixalleries del Tarragonès, trenta metres de cable sense cremar i aproximadament un quilòmetre de cable telefònic en un tancat annex al domicili. Intervinguts el material i la documentació, els investigadors han pogut relacionar  el detingut amb quinze robatoris de cable de telefonia.

Ara, està previst que el detingut passi en les pròximes hores a disposició del jutjat  de guàrdia de Tarragona. No obstant això, la investigació continua oberta i no es descarten més detencions.