Imatge de dos operaris col·locant els cartells d'obres a la carretera que connecta el Catllar amb l'A-7 i l'N-340

La Diputació invertirà 4,2 MEUR en la rehabilitació de la carretera del Catllar

Es construiran tres rotondes, s'ampliarà el pont sobre el Torrent del Mas de la Creu i es milloraran els accessos a urbanitzacions i finques

La Diputació de Tarragona ha iniciat els treballs de millora de la carretera TP-2039 que comunica el Catllar amb l'A-7 i l'antiga N-340 a Tarragona. Segons ha explicat l'ens provincial, l'objectiu de l'actuació és pacificar el trànsit, garantir la circulació segura de tots els usuaris de la via i promoure la mobilitat sostenible. Les obres, que es faran en un tram de gairebé cinc quilòmetres, obligaran a fer restriccions al trànsit.

La carretera TP-2039 és la sortida natural del Catllar i de diverses urbanitzacions cap a la A-7 i les zones de platja. El tram objecte en què s'actuarà té un trànsit de 2.190 vehicles al dia i la calçada actual té amplades variables i insuficients, amb molts encreuaments, alguns amb molt volum de trànsit. A més, la via compta amb un revolt perillós i un pont sobre el Torrent del Mas d’amplada insuficient que dificulta que dos vehicles s'hi creuin amb seguretat.

Per tot això, des de la Diputació s'ha considerat que aquesta és una actuació prioritària, amb l'objectiu de millorar la via, seguint els criteris de seguretat, rendibilitat i impacte. En aquest sentit, és una via amb un ús important, tant de vehicles com de ciclistes i vianants.

Les obres s'allargaran durant 18 mesos

Les obres, que tindran una durada de 18 mesos, suposaran una inversió de 4,2 milions d'euros i inclouran la construcció de tres rotondes: a l'accés de la urbanització Llevantina i Boscos, a Tarragona; a l'accés de Monnars i a la intersecció de la TP-2039 amb la T-203 al cementiri del Catllar. També s’ampliarà el pont sobre el Torrent del Mas de la Creu, perquè el pas de dos vehicles es pugui fer amb seguretat.

A més, el projecte preveu la construcció de voreres i la instal·lació de passos de vianants a les urbanitzacions els Cocons i Pinalbert del Catllar amb l’objectiu de reduir la velocitat dels vehicles que hi circulen entre els punts quilomètrics 0,9 i 1,55, de manera que els vehicles puguin realitzar bé les maniobres i s’hi pugui accedir a peu amb seguretat.

Entre altres actuacions, també es reordenaran els accessos a la via des de diverses finques i urbanitzacions, alhora que s’adequaran les parades d’autobusos que hi ha a la carretera, per millorar la seguretat.