Imatge dels joves estudiants de periodisme de la URV que han produït el documental Llars de Llum

El documental 'Llars de llum' arriba a Torredembarra el pròxim 29 d'octubre

La projecció d'aquest audiovisuals, produït per quatre estudiants de Periodisme de la URV, es farà a l'Oficina de Turisme

El pròxim dissabte 29 d'octubre, a les 18.30 hores, l'Oficina de Turisme de Torredembarra acollirà la projecció del documental 'Llars de Llum'. Es tracta d’un documental de 50 minuts, produït per quatre joves estudiants de Periodisme de la Universitat Rovira i Virgili, que fan un recorregut pel passat, el present i el futur dels fars de la demarcació de Tarragona, fars que es troben sota la responsabilitat del Port de Tarragona.

El documental descobreix l’evolució de la professió de faroner i els canvis que ha produït l’automatització al sector. Els periodistes han volgut comptar amb diversos testimonis de persones expertes en seguretat marítima, responsables dels patronats de turisme, dels museus del territori, el president del Port, i els protagonistes de la història dels fars, els faroners del Port de Tarragona, Juanjo Heredero, Carlos Moral i l’exfaroner José María Moral.

La peça dibuixa el trànsit que va existir per passar de la mà humana a la tecnologització i respon a les preguntes que els joves periodistes es van fer quan es van capbussar en el desenvolupament del documental. Va ser un camí llis i desfogat? Va haver-hi alternatives? Quin paper tenen els faroners actualment? Què passarà amb els fars en un futur immediat? Aquestes són algunes de les qüestions a què es dona resposta.

Evitar que els fars i els faroners caiguin en l'oblit

Un dels objectius del documental és donar a conèixer els fars i l’ofici de faroner perquè no caiguin en l’oblit i tothom sigui conscient de la seva importància. «No volíem que quedés entre les parets de la universitat, volíem que fos més enllà d’un projecte acadèmic i poder impulsar el reconeixement d’aquest patrimoni marítim històric del nostre territori», assenyalen els creadors de 'Llars de Llum'.

Clara Marquiegui, Joel Medina, Sandra Pérez i Raül Rodríguez són els directors, productors i responsables del documental 'Llars de Llum', una producció en la qual el Port de Tarragona ha donat suport per tal de fer visible una professió que «dona llum a la foscor». L'entrada és gratuïta, però cal fer reserva prèvia al correu electrònic a turisme@torredembarra.cat perquè l'aforament és limitat.