Eduard Rovira.

Eduard Rovira cobrarà com a president de BASE

Cobrarà de BASE entre 55.000 i 62.000 euros, i de l'Ajuntament, per assistències, amb un màxim de 12.300 euros bruts anuals

L'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira (ERC) renuncia a la retribució que li correspon per aquest càrrec. Així ho va anunciar el mateix Rovira a la sessió ordinària del ple municipal que es va celebrar aquest dijous, 18 de juliol. L'alcalde de Torredembarra va ser escollit diputat provincial i ha optat per renunciar al sou que li pertoca de l'Ajuntament, de manera que percebrà únicament el que li correspon de la Diputació de Tarragona, en qualitat de president de BASE - Gestió d'Ingressos.

Rovira cobrarà per assistències a l'Ajuntament de Torredembarra

Fa tot just uns dies que es van aprovar les retribucions per a l'alcalde, els regidors de govern i la resta d'edils de l'Ajuntament de Torredembarra per al nou mandat entre 2019 i 2023. En concret, el sou de l'alcalde Rovira se situava en 44.650 euros bruts anuals, és a dir, 3.720,83 euros bruts mensuals, per una dedicació del 95%. Una xifra, doncs, que el batlle torrenc renuncia a cobrar. «El fet que sigui diputat provincial suposarà un estalvi a les arques municipals», va explicar.

Ara bé, l'alcalde sí que cobrarà de l'Ajuntament: percebrà indemnitzacions per assistències als plens, les Juntes de Govern i les comissions. És exactament la mateixa fórmula per la qual cobren els regidors de l'oposició i, com els edils del PSC, Ciutadans i JxCat, Eduard Rovira tindrà un topall anual de 12.300 euros bruts.

Percebrà retribució com a president de BASE, organisme autònom de la Diputació de Tarragona

Aquesta serà la xifra que percebrà cada any del consistori, que caldrà sumar a la que la rebi com a president de BASE, en funció de la seva dedicació a aquest ens. El càrrec es retribueix amb 61.812,58 euros bruts cada any per dedicació exclusiva, però si aquesta dedicació és parcial, del 90%, Rovira percebrà anualment 55.631,32 euros bruts.