En marxa una enquesta electoral telefònica a Torredembarra

El qüestionari versa sobre temes d'actualitat a la vila, valoració de líders polítics i intenció de vot

El clima preelectoral es comença a coure a Torredembarra.  Més enllà que en les darreres setmanes s'han anat coneixent la majoria dels candidats a l'alcaldia per als comicis del proper 26 de maig —d'entre les formacions presents al plenari, només la CUP no ha fet públic encara si Toni Sacristan repetirà o no—, hi ha en marxa també una enquesta telefònica que pregunta, entre altres qüestions, per la intenció de vot dels enquestats a les eleccions municipals a la Torre.

Les enquestes es fan a telèfons fixos contractats a Torredembarra i diversos veïns han confirmat a BaixGaiàDiari.cat haver estat contactats per participar en l'enquesta fa pocs dies, tot just aquesta mateixa setmana. La duu a terme l'Institut Opinòmetre, una empresa situada a Barcelona.

En marxa una enquesta electoral a Torredembarra

Segons han relatat diversos enquestats, en les preguntes que formula l'empresa encarregada de realitzar l'enquesta, una d'elles és la intenció de vot el proper 26 de maig, a les eleccions locals. És, però, només un dels ítems que es pregunta. En un altre apartat es demana la valoració, del 0 al 10, de diversos líders polítics a la Torre, com ara l'alcalde Eduard Rovira (ERC), Toni Cruz (Cs), Vale Pino (PSC) o Anna Magrinyà (PDECat).

En un altre bloc de preguntes d'aquesta mateixa enquesta, es demana l'opinió sobre temes d'actualitat al municipi. La valoració de les obres del carrer de Pere Badia; l'estat de la segona piscina municipal, que no s'ha cobert; o la situació del teatre auditori són algunes de les qüestions sobre les quals es demana valoració als enquestats.

Qui pot haver encarregat l'enquesta electoral?

Aquesta no és la primera vegada que, pocs mesos abans d'unes eleccions municipals, es posa en marxa una enquesta telefònica a Torredembarra. El precedent més immediat es va produir poc abans dels comicis de 2011. L'encàrrec a l'empresa encarregada de fer l'enquesta arriba sovint des d'algun partit polític. Fonts de l'entorn d'ERC, el PSC i el PDECat a Torredembarra, però, han negat que hagin encarregat l'estudi.

Ben al marge de qui hagi encomanat l'enquesta, el cert és que s'està duent a terme aquests dies, que incideix sobre intenció de vot, valoració de líders polítics i temes d'actualitat. Caldrà veure si els resultats són d'ús intern per a qui l'hagi encarregat o si se n'acaba filtrant algun detall.

També et pot interessar

Núria Gómez, candidata del PP a l'alcaldia de Torredembarra

Carles Fuxet, candidat de Torredembarra en Comú a l'alcaldia