Eduard Rovira, alcalde de Torredembarra.

ERC rebutja pactar amb el PSC i governarà en solitari a Torredembarra

Eduard Rovira va comunicar la decisió a Vale Pino aquest dijous a la tarda

El govern de Torredembarra serà d'un sol color. ERC, el partit que va guanyar les eleccions municipals del passat 26 de maig amb majoria absoluta, ha decidit rebutjar l'oferiment del PSC per reeditar l'acord del passat mandat. D'aquesta manera, els republicans governaran en solitari i el socialista Vale Pino liderarà l'oposició, on quedaran, a banda dels quatre edils del PSC, els tres de Ciutadans i l'única regidora de Junts per Catalunya.

ERC governarà en solitari a Torredembarra fent ús de la seva majoria absoluta

Tot i que ERC va obtenir els nou regidors suficients per governar amb la majoria absoluta del plenari, el debat els darrers dies a la Torre ha girat entorn a un dilema: un govern monocolor amb els nou regidors d'ERC o un de molt ampli, sumant amb els edils socialistes, amb tretze regidors. Finalment, però, l'alcalde Eduard Rovira ha optat per governar únicament amb el seu grup municipal.

Després de dies de converses entre republicans i socialistes al voltant d'aquest dilema, l'alcalde Eduard Rovira va comunicar aquest dijous al vespre la decisió definitiva a Vale Pino. D'aquesta forma, doncs, els nou regidors que donen la majoria absoluta a ERC es repartiran totes les competències del govern i els quatre edils socialistes passaran a la bancada de l'oposició després de quatre anys de pacte amb els republicans.

Els socialistes van comunicar la decisió a la seva militància a darrera hora de la nit d'aquest dijous, en una nota on apuntaven que el 'no' d'ERC es deu al fet que «en no ser necessari numèricament, els seus votants i militants no entendrien un govern de coalició».

Pino: «Farem una oposició responsable i seriosa»

El portaveu i cap de llista del PSC, Vale Pino, ha dit a BaixGaiàDiari.cat que el seu grup farà «una oposició responsable i seriosa, amb lleialtat i coherència» els propers quatre anys. «Venim del govern i coneixem molt bé els projectes que toca tirar endavant», ha recordat.

Pino constata que «a ERC no li calia numèricament el PSC per arribar a la majoria absoluta» com a motiu principal del no-acord, ja que «durant el govern anterior, vam passar l'1-O i l'aplicació del 155» i «aquestes circumstàncies no ens van impedir seguir treballant per l'estabilitat que clarament ha beneficiat Torredembarra». «Desitgem sort al nou govern», ha reblat Pino.

També et pot interessar