Imatge de la vil·la romana dels Munts, a Altafulla.

Una esllavissada deixa al descobert restes òssies a Altafulla

L'equip d'arqueologia ja s'ha fet càrrec de les restes

Les darreres pluges que han caigut al Camp de Tarragona han deixat una sorpresa al descobert a Altafulla. Al carrer Sant Antoni del municipi del Baix Gaià s'hi estaven duent a terme des del mes d'abril uns treballs de reconstrucció de la muralla, i a causa de l'aigua que va caure durant la setmana passada es va produir una petita esllavissada que ha donat una sorpresa.

I és que després que la Policia Local d'Altafulla anés al punt on s'havia produït aquesta esllavissada, van comprovar com s'havien quedat al descobert diverses restes òssies. Ràpidament els agents van donar l'avís als Mossos d'Esquadra, els quals es van personar a la zona pels volts de les 08.40 hores del dilluns 9 de novembre. En un primer moment, es va introduir la possibilitat que es tractés d'una fossa comuna de la Guerra Civil, tot i que l'equip arqueològic també va anar fins al punt de l'esllavissada per fer les corresponents comprovacions.

Un cop allí van informar que des que s'estan fent els treballs d'intervenció a la muralla d'Altafulla, el mes d'abril, ja s'han anat produïnt troballes d'aquest tipus. Així doncs, tot sembla indicar que es tractaria d'un antic cementiri datat del segle XVI-XVII, que hi havia en aquest punt i que ara, segles després, torna a sortir a la llum. Sens dubte una sorpresa que va començar com un ensurt i que ara al darrere deixa al descobert una part més de la història d'aquest municipi. L'equip d'arqueologia continuarà les excavacions per tal de poder esbrinar més informació sobre aquesta troballa.