El director artístic de l'Altacústic, Kike Colmenar, i el regidor de Cultura, Hèctor López Bofill, amb el cartell del festival

Ferran Palau i El Petit de Cal Eril, caps de cartell de la 9a edició de l'Altacústic

El festival d'Altafulla arrenca aquest dissabte amb les actuacions de La Ludwig Band i Maria Hein

Aquest dimarts s'ha presentat la novena edició del Festival Altacústic d'Altafulla, que enguany comptarà amb vuit concerts d'artistes consolidats i de nous talents i que se celebrarà el 28 de maig i els dies 15 i 16 de juliol. Ferran Palau i El Petit de Cal Eril seran els caps de cartell —i els únics concerts de pagament— d'un festival torna a la normalitat després de les restriccions viscudes en anteriors edicions a causa de la pandèmia.

El festival de música independent i nous formats d'Altafulla arrencarà aquest mateix dissabte amb les actuacions de La Ludwig Band i Maria Hein a l'escenari de la plaça de l'Església. Els caps de cartell, Ferran Palau i El Petit de Cal Eril, actuaran el 15 de juliol a la Vila Closa. L'endemà, el 16 de juliol, també es podrà gaudir del talent d'Iris Deco, Carlota Flâneur, Inspira i Chaqueta de Chándal.

Les entrades, ja a la venda

Dels vuit concerts que formen part de la programació d'aquesta edició només dos són de pagament, els de Ferran Palau i El Petit de Cal Eril, que tindran lloc el 15 de juliol a les 20 i a les 22 hores respectivament. Les entrades ja es poden adquirir de manera anticipada a través del web del festival des de 6 i 8 euros.

El dia del concert, a taquilla, els tiquets podran adquirir-se al preu de 10 euros —Ferran Palau— i 12 euros —El Petit de Cal Eril.

Kike Colmenar: «Un retorn a l'essència del festival»

Durant l'acte de presentació, el director artístic de l'Altacústic, Kike Colmenar, ha destacat que l'edició d'enguany «és un retorn a l'essència del festival». Colmenar ha reivindicat la Vila Closa com a espai idíl·lic per als concerts, mentre que ha definit l'Altacústic com a «una oportunitat dels talents emergents davant dels programadors musicals, apostant també per artistes ja consolidats en el panorama musical del país».

El regidor de Cultura, Hèctor López Bofill, ha afirmat que «estrenar-se com a nou regidor de Cultura presentant l’Altacústic és un privilegi per a qualsevol persona interessada en aquest món». En aquest sentit, ha afegit que «és una immensa satisfacció gaudir d’Altafulla tenint en compte aquests precedents de vida cultural que marquen on s’inspira el talent».