Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Els ulls amb el mar de fons, part de l'espot publicitari.

El FIC-CAT presenta a les xarxes l'espot publicitari de la tretzena edició

El vídeo, produït per Heidi Ramírez, mostra el mar a través dels ulls fent referència, al mateix temps, als muntadors, protagonistes de l'edició

Imatge lleugerament contrapicada, des del terra, amb un cartell del FIC-CAT.
El FIC-CAT presenta el nou espot publicitari. | TarragonaDigital.com
 

El Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada, que celebrarà la seva tretzena edició entre el 26 de setembre i el 3 d'octubre a Roda de Berà, ha presentat aquest dimarts l'espot publicitari  per promocionar una edició 2020 que tindrà com a al·licient que serà el primer festival celebrat íntegrament de forma presencial a Catalunya. Una setmana després de fer públic el cartell, molt lligat a l'espot, ara arriba aquesta producció de mig minut de durada realitzada per Heidi Ramírez, guanyadora del concurs Jove 48 Hores del FIC-CAT pel seu treball 'Negra'.

Un record del mar a través dels ulls, allò amb què veiem i es fa el cine

L'espot s'ha difós a través les xarxes socials i també es pot veure a la pàgina web del Festival, així com a YouTube. De fet, aquest passat cap de setmana, les sales de cinema d'Ocine ja han preestrenat  l'espot gràcies a l'estreta col·laboració que manté el publicista Jaume Pahissa amb el FIC-CAT. Platja, sorra, el Mar Mediterrani  reflectit als iris, dues dones que s'apropen són els elements que es poden veure a l'espot. En ell, Ramírez ha seguit fidel al seu estil, tot centrant-se en els ulls i la mirada de les dues noies protagonistes. I així com al cartell, fusiona pell fosca i pell clara, amb l’objectiu de reivindicar igualtat.

«Sense l’acte de mirar no hi ha cinema. No hi ha històries. Ni ningú que pugui ser-ne espectador», explica la jove realitzadora, que s’ha inspirat «en aquesta sinergia  que es crea entre la persona que seu davant la pantalla per veure una pel·lícula i la pel·lícula en sí mateixa». Els ulls de les protagonistes poden ser interpretats també com els ulls dels muntadors  i muntadores, que recordem que en aquesta edició són els protagonistes. «Muntar no és només una sèrie de plans consecutius sinó, també, les emocions que ens fan sentir», explica Ramírez.