Fira de la Transició de Torredembarra

Torredembarra celebra el 9 de juny la Fira per a la Transició

Tindrà lloc a la zona de l'entorn de Cal Bofill

La Regidoria de Sostenibilitat de l'Ajuntament de Torredembarra aprofita que la setmana que ve se celebra la Setmana de la Natura per organitzar  la segona edició de la Fira per la Transició, que serà el pròxim diumenge 9 de juny a Cal Bofill. En la seva organització, tal com ja va passar amb l'estrena de l'esdeveniment l'any passat, compten amb la col·laboració de GEPEC-Ecologistes de Catalunya, l'Associació Mediambiental La Sínia i el GETE-Ecologistes en Acció.

Diumenge, dia 9 de juny, als voltants de Cal Bofill

Així doncs, els voltants de Cal Bofill acolliran, diumenge dia 9 de juny entre les deu del matí i les tres de la tarda, paradetes, xerrades, activitats infantils i per adults o música en directe, entre d’altres activitats. Amb aquesta iniciativa es pretén «posar èmfasi en les iniciatives properes que contribueixen a fer un planeta millor», diuen des de l'organització.

D'aquesta manera, hi seran presents entitats i empreses relacionades amb l'educació respectuosa, la criança natural per a nadons, cooperació i desenvolupament, projectes afins a moviments en transició, etc. També es comptarà, en aquesta edició, d’un espai del moviment estudiantil internacional infantil  'Fridays for Future' que impulsa Greta Thunberg amb l’objectiu de declarar l’estat d’emergència climàtica. A data d’avui ja hi ha confirmades 16 parades a la fira i qui s'hi vulgui apuntar ho pot fer via mail, a firatransicio@gmail.com.

Programa d'activitats de la segona Fira per la Transició de Torredembarra

D'aquesta manera, doncs, el programa de la II Fira per la Transició del pròxim diumenge, 9 de juny, a Cal Bofill de Torredembarra, és el següent:

  • A les 9.30 hores, Ioga a la platja. Cal portar roba còmoda i quelcom per estirar-se a la platja. Activitat gratuïta.
  • De les 10.00 a les 15.00 hores, Fira de productes i serveis ecosocials.
  • De les 9.30 a les 12.00 hores,  tallers per aprendre a fer productes de neteja natural per a la llar. Més informació i inscripcions asecretaria@gepec.cat.
  • A les 11.00 hores, Taula rodona 'Transició cap un nou model de desenvolupament: 'ZerowasteBCN - La Fàbrica en Transició' i 'Enginyeria sense fronteres – La nevera solidària''. Dinamitzada per la ràdio municipal Ràdio Ona la Torre.
  • A les 12.00 hores. Taula rodona 'Espècies exòtiques invasores', amb Jaume Marlès, del Col·legi d'Ambientòlegs de Catalunya; un representant de l'Associació Mediambiental la Sínia; Ramon Ferré, del GEPEC- Ecologistes de Catalunya i la poetessa Dolors Miquel, que recitarà poemes propis relacionats amb la natura.
  • Durant tot el matí, espai de lectura: concurs i llibres cedits per la Biblioteca Mestra Maria Antònia.
  • A les 13 h. Concert de Susannes, on la cantautora oferirà cançons referents al vincle entre les dones i la natura i la valoració de la pagesia del territori.