Pla mitjà de l'exalcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, assegut a l'interior del jutjat penal 2 de Tarragona

La Fiscalia Anticorrupció demana 21 anys i mig de presó per Daniel Masagué

Segons el diari 'El Mundo', el Ministeri Públic atribueix a l'exalcalde de Torredembarra els delictes de suborn, prevaricació i falsedat

La Fiscalia Anticorrupció demana una condemna de 21 anys i mig de presó per a l'exalcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, per falsejar concursos públics a canvi del cobrament de més d'un milió i mig d'euros en suborns. Ho ha avançat aquest divendres el diari 'El Mundo', citant l'escrit d'acusació que ha presentat el Ministeri Públic, en què s'atribueix a l'exbatlle del municipi torrenc els delictes de suborn, prevaricació i falsedat.

En el seu escrit d'acusació, la Fiscalia Anticorrupció també exigeix a Daniel Masagué una responsabilitat civil de 443.934,66 euros, per indemnitzar l'Ajuntament de Torredembarra. Així mateix, el fiscal José Grinda demana penes de presó per a tots els empresaris que suposadament van subornar Masagué a canvi de licitacions públiques.

Grinda, segons el diari 'El Mundo', també ha imposat el decomís de les comissions abonades, xifrades per 1,7 milions d'euros.

«Els diners de les escombraries»

Segons es desprèn de l'acusació presentada, la Fiscalia Anticorrupció sosté que l'exalcalde va idear l'arreglament de concursos municipals —entre ells els de la neteja o el de la recollida de residus— per afavorit l'empresa Nordvert. A canvi, segons la Fiscalia, Masagué va rebre comissions, que segons l'escrit un dels empleats de l'exalcalde denominava «diners de les escombraries».

En aquest sentit, segons el citat mitjà, el fiscal assenyala que Masagué va rebre les comissions a través de pagaments ficticis a societats controlades per ell.

Factures falses de càtering o reparacions de cuines

Anticorrupció també acusa Masagué d'alterar concursos a favor de l'empresa Teyco, com ara el del servei d'aigües, un aparcament al carrer Filadors o la reforma de la comissaria. A canvi d'aquesta alteració, la Fiscalia assegura que l'exalcalde va rebre comissions, en aquest cas a través del pagament de factures falses de càtering o de reparacions de cuines.

Segons la informació del diari 'El Mundo', el fiscal també acusa les empreses Vicsan Torredembarra i Griñó Ecològic del mateix 'modus operandi', a canvi de reformes a la piscina municipal o la recollida de residus i matalassos.

Un cas que va esclatar l'any 2014

Cal recordar que el conegut com a 'cas Torredembarra' va esclatar a finals del mes de juny del 2014 quan la Guàrdia Civil va detenir l'alcalde del municipi, Daniel Masagué, i altres regidors del govern municipal.

L'operació va ser coordinada pel Jutjat d'Instrucció número 1 del Vendrell, que sospitava de suposats delictes de blanqueig de capitals, suborn, tràfic d'influències i malversació de fons públics.