geladeria la jijonenca

Una geladeria de Roda de Berà ofereix feina set dies a la setmana a 12 hores sense descans

El diari Público destapa aquesta oferta d'estiu al municipi del Baix Gaià

En la temporada d'estiu, les ofertes de feina augmenten i se'n poden trobar de tota classe, sobretot en el sector de l'hostaleria en les zones turístiques de sol i platja. El diari Público ha ensenyat una oferta indignant d'una geladeria tarragonina, concretament, al municipi de Roda de Berà. En aquesta, es treballaria cada dia de la setmana a dotze hores, sense descansar, almenys, el mes d'agost.

De dilluns a diumenge, 12 hores i sense descans

A principis d'estiu, la geladeria La Jijonenca de Roda de Berà, situada al Roc de Sant Gaietà, va posar una oferta a internet per contractar un cambrer o cambrera de forma temporal durant els mesos d'estiu. En l'anunci es podia llegir «Requerim cambrer/a amb domini de safata per servei de terrassa» amb jornada completa i horari «a comentar». Aparentment, era un anunci com els molt que hi ha en aquesta època estiuenca.

Des del Público, però, van investigar aquesta oferta de feina. Un anunci que semblava normal, es tractava d'un treball de 12 hores diàries, de dilluns a diumenge, sense cap dia de descans. Tanmateix, en una captura de pantalla de whatsapp es pot veure com el contacte de l'oferta diu que «al juliol si es pot fer 1 dia a la setmana, el donaré. A l'agost, segur que no», referint-se als dies de descans que podia tenir la treballadora.

A més, en preguntar si cotitzen totes les hores a la seguretat social, li argumenta que «el contracte ha de ser a jornada completa», ja que «més no es pot».