Pla general del minut de silenci fet a Creixell per rebutjar el crim masclista.

El Govern i els veïns de Creixell condemnen el feminicidi de Creixell: «No es pot permetre»

Una trentena de persones es concentren a Creixell per rebutjar l'assassinat

El Govern de la Generalitat ha condemnat el feminicidi que ha tingut lloc a Creixell presumptament a mans de la parella, que després s'hauria suïcidat amb la mateixa pistola, i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima i al seu entorn més proper. Aquest dijous a les 12 del migdia es farà un minut de silenci en senyal de condemna i dol davant la seu a Barcelona de l’Institut Català de les Dones. També es faran actes de rebuig davant les altres seus de l’ICD ubicades a les delegacions de les demarcacions territorials del Govern.

La consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha reiterat que «el Govern de la Generalitat té com a prioritat acabar amb la violència masclista» i ha subratllat «el compromís de tots els departaments per avançar en la millora de tots els mecanismes de prevenció, sensibilització, detecció, atenció i recuperació de les dones i els seus infants».

Meritxell Budó també ha posat de manifest que «cal aconseguir que fets com aquest no es tornin a produir mai més, ni cap altra violència masclista. Per aconseguir aquest objectiu no hi ha dreceres. Cal avançar en  igualtat efectiva de dones i homes de manera ferma. Cal desmuntar el masclisme perquè no es pot permetre que més de la meitat de la població no pugui gaudir dels seus drets i llibertats».

Budó ha posat de relleu que «està millorant la detecció i augmenta el rebuig social contra aquest greu problema estructural». «Treballem i actuem, totes i tots, per un país on les dones puguem viure lliures i sense por», ha conclòs.

Una trentena de persones es concentren a Creixell per rebutjar l'assassinat

Una trentena de persones s'han concentrat aquest dimarts a la tarda a la plaça Major de Creixell per rebutjar el crim masclista que ha consternat el municipi. La convocatòria l'ha feta el col·lectiu feminista Papallones Liles i també hi han assistit membres de la corporació municipal, amb l'alcalde Jordi Llopart al capdavant. Els fets es van conèixer aquest dilluns a la nit quan la Policia Local va accedir a l'habitatge on residia la dona, que portava uns dies desapareguda. Allà hi van trobar el seu cos i el de la seva parella, que segons les primeres investigacions l'hauria assassinat i posteriorment s'hauria suïcidat. L'Ajuntament de Creixell ha decretat tres dies de dol.