Hèctor López Bofill

Hèctor López Bofill, nomenat alcaldable de Junts per Altafulla

'BaixGaiàDiari.cat' ho va avançar fa uns dies

Hèctor López Bofill, jurista i professor de Dret a la Universitat Pompeu Fabra, ha estat nomenat candidat a l'alcaldia per Junts per Altafulla, tal com va avançar BaixGaiàDiari.cat fa uns dies. L'elecció es va fer aquest dissabte, 19 de gener, al migdia, en una assemblea de militants i simpatitzants del PDECat i Junts a la vila. El mateix López Bofill va explicar i valorar la decisió a les xarxes socials:

Qui és Hèctor López Bofill?

Nascut a Badalona fa 46 anys però resident a Altafulla des de fa dècades, Hèctor López Bofill va iniciar la seva militància política a ERC, sent també membre de la plataforma Sobirania i Progrés i formant part del Cercle d'Estudis Sobiranistes. L'any 2010, López Bofill va estripar el carnet d'ERC i va marxar a Solidaritat Catalana per la Independència (SI), la formació que llavors liderava Joan Laporta —poc temps més tard, Alfons López Tena. 

De fet, López Bofill va ser el cap de llista de SI a les eleccions al Parlament de Catalunya l'any 2010, per la circumscripció de Tarragona, però no va obtenir cap escó. El maig de  2011 va formar part de la llista de SI a les eleccions municipals d'Altafulla, liderada per Jordi Molinera. L'any 2015, López Bofill també va formar part, com a suplent, de la candidatura de l'EINA a l'Ajuntament d'Altafulla, que aglutinava ERC, SI i independents.

Finalment, va formar part, a les eleccions del 21 de desembre de 2017, de la candidatura de Junts per Catalunya, de Carles Puigdemont, per Tarragona. Ara fa el salt a la política municipal liderant la candidatura de Junts per Altafulla el proper 26 de maig.

També et pot interessar

Inma Morales, candidata del PSC a l'alcaldia d'Altafulla

Natàlia Sanz, escollida alcaldable per Ara Altafulla