El coalcalde d'Altafulla, Jordi Molinera, observant com es durà a terme la interconnexió dels dipòsits d'aigua de Sant Antoni i Brises del Mar

El projecte d'Altafulla que beneficiarà més d'un centenar de famílies abans de l'estiu

S'ha signat el contracte per a l'execució de les obres del projecte d'interconnexió dels dipòsits de Sant Antoni i Brises del Mar d’Altafulla

Altafulla ha emmarcat la signatura al contracte d'obres per a la interconnexió dels dipòsits d'aigua de Sant Antoni i Brises del Mar. Un dels projectes més significatius del mandat que, segons ha explicat el coalcalde altafullenc, Jordi Molinera, beneficiarà «a més d’un centenar de famílies de la urbanització que feia anys que reclamaven les obres».

Les obres podrien estar enllestides a mitjans de juliol i s'ha adjudicat a l'empresa Agrotecnia Del Segria SL, per 346.610,78 euros (IVA Inclòs), molt per sota del de la licitació que se situava en els 421.667,61 euros. 

En l'acte de signatura, a més del coalcalde altafullenc, hi ha participat el director tècnic de l'empresa adjudicatària, Marcos Ortega. Tots dos han signat aquest matí el contracte d'obres.

Un canvi que arribarà abans de l'estiu

Les obres per a la interconnexió dels dipòsits d'aigua suposarà que la urbanització rebi aigua del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT). D'aquesta manera es deixarà de subministrar-se amb l'aigua del pou que hi ha a la zona.

També es millorarà el gust de l'aigua. En el cas de la del pou, podia tenir un gust més salat, segons el dia i època de l'any, per la proximitat al mar d'aquesta estructura i pels increments de consum d'aigua, especialment a l'estiu.

En els pròxims dies es començaran els treballs, els quals consistiran tècnicament en la instal·lació d'una canonada d'impulsió de 3.507 metres des del dipòsit de Sant Antoni al Dipòsit de Brises del Mar. També es farà la instal·lació d'un grup d’impulsió format per dues bombes multicel·lulars verticals amb variador de freqüència.

Aquesta canonada discorrerà soterrada per camins municipals i per terrenys particulars fins a arribar a la paret exterior del dipòsit de la urbanització de Brises del Mar per connectar-lo per l’interior d’aquest.

Aquests més de tres quilòmetres i mig de canonada passaran pel subsol de vies com la carretera n-340, la comarcal TP-214, l’autopista AP-7 i l’antiga via fèrria Reus-Roda de Berà. 

El projecte ha estat redactat pel despatx d’enginyeria i arquitectura SET enginyeria, i el director de l’obra serà Rafael Cabré.