Neix JJones, un heroi torrenc que protagonitza un nou llibre juvenil

L'ha escrit Jordi Guasch, autor de diversos llibres de recerca històrica local

Torredembarra tindrà, des d'aquest divendres, 4 de gener, un nou personatge juvenil. Es tracta de JJones, un heroi torrenc que protagonitza un llibre de ficció juvenil, 'JJ i el braç del rei Mides', escrit per Jordi Guasch, ja conegut per la seva faceta d'escriptor, però fins ara de llibres de recerca històrica local. La novel·la es presentarà a Cal Maiam, aquest divendres a les vuit de la tarda, i està il·lustrada pel dibuixant també torrenc Miquel Vila. L'acte el conduirà el periodista Albert Bonet.

JJones buscarà el braç del Rei Mides

Jordi Guasch ha publicat fins a una cinquantena de treballs sobre història local. Títols com 'Babilònia de Torredembarra' o 'El Culte a Santa Rosalia a Torredembarra (del segle XVII al XXI)' formaven part de la seva obra  que, ara, suma un nou àmbit amb la literatura juvenil. 'JJ i el braç del rei Mides' va ser escrit el 2011 amb la intenció de crear un heroi a l'estil Harry Potter, però ambientat a Torredembarra.

El personatge, JJones, és fill d'un arqueòleg, i en aquesta aventura haurà de trobar el braç del Rei Mides, una relíquia capaç de convertir en or qualsevol objecte. Per fer-ho, s'enfrontarà a múltiples personatges i peripècies. Hi tindran un paper protagonista els cossetans, la tribu ibera que habitava la zona de Tarragona en l'època prerromana, i a la història s'hi podran reconèixer espais com Torredembarra, Tarragona i la Pobla de Montornès.

JJones, un heroi torrenc que ja té set històries escrites

Tot i que es tracta d'una primera novel·la, el cert és que Jordi Guasch té més explotada aquesta faceta encarada a la literatura juvenil. Fins ara, ja té escrites set aventures de JJones, el nou heroi de Torredembarra. Una d'elles, de fet, és 'JJ i el secret del Castell', on l'escenari principal és l'actual seu de l'Ajuntament de Torredembarra, el castell dels Icart.

Ara, Jordi Guasch  ha sumat esforços amb l'il·lustrador Miquel Vila, que també és de la Torre, i que l'ha animat a publicar aquesta nova obra, radicalment diferent al seu historial literari previ.