Investiguen el regidor torrenc José García (PSC) per revelació de secrets

El responsable de Governació nega els fets i assegura que rebatrà «totes les falses acusacions»

El regidor de Governació i cinquè tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Torredembarra, el socialista José García, ha estat citat en qualitat d'investigat pel magistrat del jutjat d'instrucció número 6 del Vendrell per un presumpte delicte de descobriment, revelació de secrets i falsedat documental. El cas té el seu  origen en el conflicte judicial que el propietari del bar musical Nose, situat als Munts, manté des de fa anys amb el consistori i amb els veïns de l'entorn del seu establiment, que en el present mandat s'ha accentuat.

José García declararà el proper 27 de novembre

La notificació d'aquesta citació no va arribar al regidor José García fins aquest dimecres, 21 de novembre, a mitja tarda. Al document se'l cita a declarar, en qualitat d'investigat, per a les onze del matí del proper dimarts, 27 de novembre. Els delictes pels quals està sent investigat sorgeixen del cas en què el mateix García i  el regidor d'ERC Josep Maria Guasch van denunciar Silvestre Morros per unes declaracions públiques on assegurava ser víctima d'una campanya policial contra el bar Nose, que en diverses ocasions ha rebut advertiments de la policia local torrenca per incomplir l'horari de tancament.

Durant la instrucció d'aquest cas, la defensa de José García podria haver aportat documentació que incorriria en un delicte de descobriment i de revelació de secrets. La possible manipulació d'algun document fa que també s'investigui un presumpte delicte de falsedat documental. Això és el que ara investiga el jutge número 6 del Vendrell en la fase de diligències prèvies: aquella en què se cita inicialment totes les parts per obtenir les primeres versions al voltant dels fets que s'investiguen.

García: «Rebatré qualsevol acusació, perquè totes són falses»

El regidor García té la notificació judicial des de fa tot just unes hores, però encara no disposa de tota la documentació per conèixer els detalls de fons del cas. En declaracions a BaixGaiàDiari.cat, García ha assegurat que no pensa dimitir i que rebatrà «totes les acusacions, perquè són absolutament falses».

El regidor de Governació ha explicat que «sempre s'ha aportat tota la documentació requerida judicialment per les vies ordinàries establertes» i assegura que no ha tingut intervenció en aquest tràmit. «Jo no filtro informació», ha assegurat a aquest mitjà. L'edil socialista s'ha mostrat «convençut que quedarà en res» i ha volgut recordar que «aquesta és una fase prèvia a la instrucció, en què el jutge està obligat a citar totes les parts».