José Ibort.

José Ibort, regidor de Cs a Roda de Berà, plega pels «mals resultats» electorals

El substituirà qui ja va ser regidor en el mandat anterior, Toni Bernal

José Ibort, regidor de Ciutadans a l'Ajuntament de Roda de Berà des de 2011 i electe de nou a les eleccions municipals del passat diumenge, va anunciar aquest dijous, 30 de maig, al vespre, que no recollirà l'acta i que abandona la primera línia política. La notícia es coneixia en el darrer plenari d'aquest mandat a Roda de Berà. En declaracions a BaixGaiàDiari.cat, Ibort ha reconegut que plega pels «mals resultats, que no esperàvem» als comicis de diumenge.

José Ibort plega i deixa pas a Toni Bernal

Ciutadans patia diumenge passat un important retrocés electoral a les urnes a Roda de Berà. La llista encapçalada per tercera vegada per Ibort va obtenir 281 sufragis, un 9,54% del total, i es quedava com a quarta força política, amb un sol edil. El partit arribava als comicis amb perspectiva de creixement després dels bons resultats de 2015, quan van aconseguir 450 vots (més del 17%) i dos regidors, situant-se com a principal força de l'oposició al consistori.

Ibort no s'amaga del «mal» resultat i reconeix que no se l'esperava. «Algú ha d'assumir la responsabilitat política i en aquest cas soc jo», ha explicat a aquest mitjà. «És el moment ideal per deixar pas als companys i fer un relleu tranquil a l'Ajuntament i a l'agrupació», ha dit el fins ara edil de Ciutadans a Roda de Berà.

D'aquesta forma, Ibort ja no recollirà l'acta de regidor obtinguda el passat diumenge.  L'únic edil de Ciutadans serà el número 2 de la llista, Toni Bernal, que ja era regidor des de 2015. Serà Bernal l'encarregat de dirgir la nova etapa de Ciutadans a Roda de Berà.

 

Ibort, el primer regidor de Ciutadans a tota la demarcació de Tarragona

Amb l'adeu a la política de José Ibort s'acaba la trajectòria del que va ser el primer regidor de Ciutadans a tota la demarcació de Tarragona. Quan el partit no tenia representació política gairebé enlloc a Catalunya, Ibort va entrar a l'Ajuntament de Roda de Berà a les eleccions de 2011. Amb l'únic edil obtingut arran dels 159 vots (5,73%) que va rebre,  Ibort es va convertir en el primer regidor que Ciutadans tenia a la regió.

Vuit anys després, després d'uns resultats que no compleixen les expectatives que tenien des de Ciutadans Roda de Berà, José Ibort «fa un pas al costat» i  abandona la política activa tot i que seguirà vinculat al seu partit «des d'una segona línia».

També et pot interessar