Josep Antoni Benedicto, alcaldable del PSC a Roda de Berà el 2019

Benedicto s'ha imposat a Laura Moya i a Juan Pedro Labrador

Les incògnites de cara a les eleccions municipals de 2019 es van resolent mica en mica. Aquest divendres, 23 de novembre, el PSC de Roda de Berà ha fet públic el seu candidat a l'alcaldia d'aquesta localitat: es tracta de Josep Antoni Benedicto, actual regidor d'aquesta formació a l'Ajuntament de Roda i el nom que ja va liderar la llista socialista el 2015 a Roda de Berà.

Josep Antoni Benedicto, cap de llista del PSC a Roda de Berà el 2019

Benedicto ha resultat escollit amb el suport del 91,3% dels militants i simpatitzants del PSC de Roda de Berà. S'ha imposat a Laura Moya, també regidora dels socialistes a Roda de Berà, i a Juan Pedro Labrador. D'aquesta manera, Benedicto encapçalarà la llista del PSC per segona ocasió consecutiva: ja en va ser el cap de llista a les eleccions municipals de 2015.

Benedicto ha format tàndem aquest mandat amb Laura Moya, rival seva a les eleccions primàries dels socialistes, com a edils del PSC a l'Ajuntament de Roda de Berà, al qual s'han mantingut a l'oposició del govern monocolor i en minoria que comanda l'alcalde, Pere Virgili. Així doncs, Benedicto es tornarà a presentar a l'alcaldia de Roda per segona vegada.

El PSC, tres anys a l'alcaldia de Roda de Berà

El PSC va governar recentment Roda de Berà: entre els anys 2008 i 2011, i fruit d'un pacte amb el PP que va donar l'alcaldia per un any al condemnat per malversació de fons públics Pedro Figueiredo (PP), Mayte Huerta va esdevenir l'alcaldessa de la vila. Així, entre setembre de 2008 i juny de 2011, la socialista Huerta va presidir el consistori.

L'any 2011, Huerta va tornar a liderar la llista del PSC a les eleccions, però  la victòria del convergent Pere Compte va retornar l'alcaldia a CiU. Amb tot, Huerta va ser regidora al consistori fins al 2015, quan Josep Antoni Benedicto va ser nomenat cap de llista a les eleccions municipals pel PSC. Ara, el 2019, Benedicto hi tornarà amb  l'expectativa de superar els 439 vots i dos regidors que els van col·locar en la tercera força, per darrere de CiU i Cs.