Imatge del nou cartell de la Festa Major de Sant Bartomeu de Roda de Berà

El jurat tria un nou cartell de la Festa Major de Sant Bartomeu de Roda de Berà

El guanyador inicial ha estat desqualificat per incomplir les bases del concurs

Novetats en relació amb el cartell de la Festa Major de Sant Bartomeu de Roda de Berà. Segons ha informat l'Ajuntament del municipi, el jurat del Concurs del cartell i de la portada del llibre ha decidit desqualificar l’obra inicialment guanyadora en comprovar-se que era una reproducció parcial d’obres d'Internet.

En aquest sentit, l’article 4.2 de les bases especifiquen que «el treball presentat ha de ser una idea original i que no sigui una reproducció total o parcial d’altres obres ja executades amb anterioritat».

Així mateix, el jurat també ha comprovat que el participant incomplia l’article tercer de les bases, referent als participants: «Poden participar totes les persones que ho desitgin, sempre que hagin complert els 18 anys en el moment de la presentació del disseny».

Aquest dimecres a la tarda es va reunir el jurat i va decidir proclamar un nou guanyador, el disseny que va resultar segon classificat en les votacions inicials.

Xavier Lorente, autor del nou cartell guanyador

Segons ha informat l'Ajuntament de Roda de Berà, el nou cartell guanyador és obra de Xavier Lorente, qui va arribar al municipi el passat mes d’octubre amb la seva família per viure-hi i teletreballar. El disseny d’aquest programador i aficionat al disseny gràfic vol representar la sortida del túnel que ha estat la pandèmia. «Vol ser una sortida plena de llum després d’un any i mig complicat. Encara es veu llunyana, però es veu», ha explicat.

En aquest sentit, Xavier Lorente ha afegit que «el disseny pot semblar una mica psicodèlic, però també ho ha estat la situació que ens ha tocat viure». El premi de 150 euros es lliurarà durant un acte públic que tindrà lloc el 22 d'agost, a les 20 hores, a la plaça dels Pins, dins dels actes de la Festa Major de Sant Bartomeu.