L'exalcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, entrant a l'Audiència de Tarragona amb el seu advocat

Masagué declara que «repetiria» el lloguer dels locals i nega haver rebut cap benefici

L'exalcalde de Torredembarra, que ha declarat aquest dimecres a la tarda, ha defensat la legalitat dels arrendaments

El judici sobre la peça separada dels lloguers del cas Torredembarra ha viscut aquest dimecres a la tarda un dels moments més rellevants, amb la declaració de l'exalcalde de Torredembarra, Daniel Masagué. En aquest sentit, ha assegurat que «repetiria» el contracte de lloguer dels dos locals pels quals està sent jutjat a l'Audiència de Tarragona.

Masagué, que només ha contestat les preguntes del seu advocat i del tribunal, que ha renunciat a fer-li cap qüestió, ha defensat la legalitat dels arrendaments i la correcció en el procediment i ha rebutjat que obtingués cap benefici personal. A més, ha afirmat que les operacions eren beneficioses pel municipi, especialment per les condicions dels contractes que preveien una opció de compra.

L'exalcalde ha detallat les condicions dels contractes i ha assegurat que, en el cas del local de Clarà, va intervenir personalment amb el propietari per modificar a la baixa el preu que s'havia acordat inicialment. A nivell administratiu ha apuntat que ell no hi va intervenir i que no tenia cap interès personal amb l'immoble. «A mi m'era igual aquest local que un altre», ha remarcat, desmarcant-se de cap connivència amb el propietari.

Sobre el local de Clarà, Masagué ha dit que havia de ser utilitzat per diverses entitats culturals de la ciutat. «El local era idoni perquè ens vam preocupar de saber l'espai que necessitaven. Sobretot molt espai per a la base», ha afirmat.

El local de la carretera de la Riera de Gaià que actualment ocupa la Policia Local

Pel que fa al local de la carretera de la Riera de Gaià, on actualment està ubicada la comissaria de la Policia Local de Torredembarra, l'exbatlle també ha defensat la legalitat del lloguer que va signar. En aquest sentit, ha justificat la necessitat d'arrendar-lo, ja que «tenia queixes de la comissaria antiga» perquè es trobava en un estat «inassumible», deixant clar que va ser «una decisió política».

Sobre l'elecció de l'espai, ha explicat que en una reunió de la Junta de Seguretat Local —amb Mossos i Infraestructures de la Generalitat— es va concloure que «aquella nau seria ideal» per a la nova comissaria. Després de la decisió, es va «incoar un procediment per llogar-la», mentre que va ser un taxador el que va fixar un import d'11.000 euros mensuals.

Masagué ha detallat que el plantejament inicial era fer un lloguer amb opció a compra per quatre anys, ja que hi havia un crèdit ICO «per la construcció d'una comissaria de policia». Segons l'exalcalde, van demanar que la subvenció es pogués destinar a comprar la nau, però no es va autoritzar i «llavors vam decidir canviar les condicions».

La relació amb el secretari de l'Ajuntament

Durant la seva declaració, l'exbatlle ha exposat que va tenir tres topades amb el secretari de l'Ajuntament —que va declarar en la primera sessió del judici— per qüestions laborals. Sobre aquesta qüestió, ha dit que això va fer que van fer que tingués «animadversió» cap a ell. Arran d'això, ha dit, «tot van ser informes en contra».

Masagué ha afirmat que «em va cridar l'atenció que a la tramitació no hi posés 'local de policia'. Era una cosa tan òbvia, un detall tan petit, que no hi donava importància; i en certs moments ha semblat molt important», ha manifestat.

Finalment, ha afirmat que «potser alguna cosa s'ha fet malament, però mai amb l'ànim de fer-la malament», assegurant que el seu objectiu sempre va ser millorar el servei públic.

També han declarat Xavier Xifrà i Montserrat Córcoles

En la sessió de tarda d'aquest dimecres també han declarat dos acusats més. Primer Xavier Xifrà, de l'empresa Efial, que s'encarregava de fer informes d'assessorament per al consistori liderat per Masagué. Xifrà, advocat de professió, ha manifestat que per fer els documents analitzava sempre la normativa vigent i que no tenien caràcter vinculant. Ha estat una declaració breu.

Pel que fa a Montserrat Córcoles, excap de contractació de l'Ajuntament de Torredembarra, ha carregat contra el llavors secretari, que ha qualificat de «grapa». «Quan sortia una proposta política era tapada pel secretari», ha afirmat.

Córcoles ha exposat que la qualificació de singularitat dels locals no la feia ella, sinó que era tasca d'altres tècnics del consistori. Així mateix, ha defensat que la durada i les condicions dels contractes «venien donades des d'alcaldia».