Daniel Masagué

Masagué, a judici per la peça de Teyco del cas Torredembarra

Es tracta de la peça separada número 7 del cas

El jutjat número 1 del Vendrell, que és l'encarregat d'investigar des de l'any 2014 el cas Torredembarra, ha enviat a judici l'exalcalde de la vila per CiU, Daniel Masagué, i tres membres de la família Sumarroca, després de tancar la fase d'instrucció de la peça separada número 7 d'aquest cas, la que investigava possibles irregularitats relatives a l'adjudicació i la construcció del  pàrquing soterrat del carrer dels Filadors i la resta de relacions del govern Masagué amb Teyco.

El jutge veu indicis de prevaricació i de suborn en l'actuació de l'exalcalde Masagué i dels tres propietaris de l'empresa Teyco, que hauria pagat 1,5 MEUR en comissions il·legals a l'exalcalde per aconseguir l'adjudicació de les obres del pàrquing de Filadors, segons la investigació.

Una nova peça del cas Torredembarra arriba a judici

Aquesta és una de les nou peces separades que investiga el jutjat del Vendrell per possible corrupció en el marc del cas Torredembarra. Es tracta de la número 7, que tanca així la fase d'instrucció a l'espera que s'assenyali data per iniciar el judici. La peça 7 va incloure fa mesos el sumari de la peça 3 —que es limitava al pàrquing Filadors—, i és que el seu focus és sobre tota la relació Teyco-Ajuntament.

Pel que fa a  les vuit peces restants, la número 1, que investiga els lloguers de dos locals, es jutjarà —després de dues pròrrogues— entre el 30 de setembre i el 18 d'octubre d'enguany.

També està previst pels propers mesos el judici de la peça separada número 4, que investiga la concessió de les guinguetes de la platja de la localitat entre els anys 2011 i 2013. Aquest és, doncs, el detall de les nou peces separades del cas Torredembarra i el seu estat actual:

— Peça 1: Lloguers. Aquesta peça recull el lloguer de dos locals per part de l’Ajuntament de Torredembarra. El judici havia de començar la tardor de 2018 i després de dues pròrrogues, ho farà el proper 30 de setembre.

— Peça 2: Oposicions. En aquesta peça es recollia l'alteració en unes oposicions en què, pel que semblava, s'afavoria un candidat per sobre de la resta pel que fa, per exemple, a la plaça d'inspector de la Policia Local. Aquesta part de la peça va quedar arxivada, però es manté la instrucció en relació a les acusacions de suborns.

— Peça 3: El sumari es va derivar a la peça 7.

— Peça 4: Els xiringuitos. Una peça en què es relata que s'hauria afavorit la concessió de les guinguetes entre 2011 i 2013. Adjudicacions relacionades amb diverses guinguetes a Torredembarra. Arribarà a judici en els propers mesos.

— Peça 5: Es manté encara sota secret de sumari.

— Peça 6:  Efial. Aquesta peça està relacionada amb l'operació Térmyca. Així, segons expliquen, en aquesta peça s'investiga l'entramat de blanqueig entorn a les contractacions amb Efial. Deriva de la peça 2.

— Peça 7: El 3% municipal. Aquesta peça, semblant a la peça 6, localitza les comissions del 3% en l'àmbit municipal. Segons expliquen, s'investiga per suborn, prevaricació i malversació.

— Peça 8: Es manté encara sota secret de sumari.

— Peça 9: Piscina. Investiga la construcció de la nova piscina de Torredembarra.