L'exalcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, entrant a l'Audiència de Tarragona amb el seu advocat

Masagué assegura sentir-se «víctima» de l'«animadversió» del secretari de l'Ajuntament

L'exalcalde ha acusat el funcionari públic d'excedir-se en les seves funcions

La primera jornada del judici de la peça separada dels lloguers del cas Torredembarra ha portat la declaració del secretari de l'Ajuntament, Rafael Orihuel, ha afirmat que els contractes de lloguer de dos locals fets sense concurs públic no estava justificat i que va alertar de possibles irregularitats en el procediment.

La declaració d'Orihuel ha tingut resposta de l'exalcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, que en declaracions als mitjans de comunicació després de la primera jornada del judici a l'Audiència Provincial de Tarragona ha assegurat que se sent «víctima» del secretari municipal, que ha assegurat li té «animadversió».

L'exbatlle ha assegurat que la mala relació amb el funcionari ha quedat manifestada en el judici i que això «és positiu» per a ell. A més, l'ha acusat d'excedir-se en les seves funcions i d'obviar que «els polítics han de fer política». Masagué ha reiterat també la seva innocència.

«Una animadversió evident i aferrissada contra el llavors alcalde» 

Masagué considera que la declaració del secretari municipal contra ell ve donada perquè va patir un canvi en el seu lloc de feina. L'exalcalde ha dit que «des d'aleshores va anar en contra de tot el que jo deia. Les seves funcions eren fer de notari, però no acceptava aquest paper perquè es considera garant de tot el que es feia a l'Ajuntament».

El seu advocat, Pau Simarro, ha assegurat que en la primera sessió del judici s'ha pogut veure una «animadversió evident i aferrissada contra el llavors alcalde». El lletrat considera que el secretari «es feia a mida qui havia de fer els informes, però això no és així».

A parer seu, des de la defensa de Masagué han aconseguit acreditar davant del tribunal que el funcionari «no es va ajustar al seu règim jurídic, sinó que el va sobrepassar, i això és contrari a dret». Simarro ha assegurat que «el secretari feia de contrapoder de l'alcalde».