Ajuntament de Torredembarra.

Torredembarra lluitarà contra l'efecte illa de calor amb vegetació autòctona

Acció Climàtica subvenciona part del projecte que intervindrà en tres espais públics

Vegetació per mitigar els efectes del canvi climàtic i afavorir l'ús dels espais públics. Aquesta és la mesura que la regidoria de Sostenibilitat de l'Ajuntament de Torredembarra vol posar en marxa al municipi, de la mà d'Acció Climàtica.

En aquesta línia, l'Ajuntament de Torredembarra té previst millorar les zones verdes de tres parcs del municipi. Segons ha explicat el consistori, son tres espais que afavoreixen la socialització, «però tenen poc ús per la manca de vegetació». Amb aquest projecte està previst que es planti vegetació autòctona i, d'aquesta manera, intentar mitigar l'efecte illa de calor.

Tres parcs municipals seran reformats

Així doncs, amb aquest projecte es plantarà vegetació autòctona al parc infantil del carrer d'Anselm Clavé, de 2.055 metres quadrats; al parc del carrer de l'Hort del Nap, de 957 metres quadrats; i a l'espai de socialització d'animals de companyia del carrer de Pompeu Fabra, de 549 metres quadrats.

A més a més, la intervenció també contempla la instal·lació de cartells informatius que explicaran als usuaris els beneficis de la vegetació urbana autòctona. El consistori torrenc també ha explicat que treballarà en una nova ordenança municipal d'arbrats per dotar de més vegetació el municipi. De fet, Torredembarra ja ha iniciat aquesta línia d'intervencions plantant aquest tipus de vegetació als centres docents públics.

El pressupost del projecte és de 33.487,96 euros i es finançarà amb fons propis i amb una subvenció de 13.395,18 euros que ha atorgat Acció Climàtica al municipi. «Naturalitzar els espais públics» i «promoure la gestió sostenible del verd urbà» son dos dels punts que s'emmarquen en el Pacte de les Alcaldies pel Clima i l'Energia (PAESC) per l'adaptació al canvi climàtic, i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) locals.