El panettone de xocolata de la pastisseria Cal Jan que ha guanyat el premi

El millor panettone artesà de xocolata de l'Estat es fa a Torredembarra

Cal Jan ha guanyat el guardó que atorga l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona

El millor panettone artesà de xocolata de l'Estat es fa a Torredembarra. Concretament a la pastisseria Cal Jan, un projecte de Rafel Aguilera i Magí Rovira. Així s'ha determinat en la sisena edició del concurs Millor Panettone Artesà d'Espanya 2021, que organitza l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona (EPGB) i que ha comptat amb la participació d'una setantena de pastissers.

D'aquesta manera, Cal Jan agafa el relleu de la pastisseria Xocosave de Riudoms, que va guanyar el guardó en l'edició de l'any passat. El certamen, la final del qual s'ha celebrat en el marc del Gastronòmic Fòrum Barcelona, també ha reconegut la pastisseria Dolç, de Sant Cugat del Vallès, pel millor panettone clàssic (de fruites) d'Espanya.

El creador de la delícia és Yann Duytsche, que ja va guanyar la primera edició del concurs, celebrada l'any 2016. Els dos triomfadors del certamen han obtingut el guardó a l'establiment amb el Millor Panettone Artesà d'Espanya 2021, així com un premi econòmic de 1.000 euros i la possibilitat de competir a la Copa del Món del Panettone de 2022.

Cal Jan, dos joves pastissers amb establiments a Torredembarra i al Mercat Central de Tarragona

Cal Jan té dos establiments a la demarcació tarragonina: un a Torredembarra i un segon al Mercat Central de Tarragona. Rafel Aguilera i Magí Rovira lideren aquest projecte pastisser, després de formar-se a l'Escola de Pastisseria Hoffman. Així mateix, ambdós compten amb experiència amb reconeguts professionals com Toni Viñas, Jordi Bordas, Josep Maria Rodríguez i Eugeni Muñoz.

Aguilera i Rovira són reconeguts per la seva pastisseria d'autor, moderna, i amb uns creatius pastissos individuals que són un dels trets diferencials de Cal Jan. En el certament que han guanyat, els pastissers torrencs han hagut de presentar un panettone de xocolata negra o amb llet —amb un mínim de 40% de cacau—, amb un pes d'entre 1,05 i 1,15 quilos.