El govern del Catllar es queda en minoria

MO1-TE abandona els seus socis i passa a l'oposició | «Hi havia coses que no anàvem com esperàvem. Sortim per coherència i per respecte als nostres principis», han explicat

El govern del Catllar es queda en minoria. L’assemblea de MO1-TE pel Catllar, tercera força política del municipi, ha decidit passar a formar part de l’oposició després diverses desavinences, desenganys i falta d’entesa amb els seus socis al consistori. Amb la marxa del regidor de MO1-TE, els tres representants d’UNICAT-ERC-AM, el regidor de Junts pel Catllar i l’edil d’El Catllar en Comú Podem perden ara la majoria a favor d’una oposició que, amb aquest canvi, suma ara sis dels onze regidors totals de l’Ajuntament —PSC-CP (4), Cs i MO1-TE.

En un comunicat, el partit ha explicat que, un cop al govern, «hi havia coses que no anaven com espèravem», sobretot, «en la manera de treballar». La «falta de treball en equip, l’omissió d’informació rellevant» i la «poca sensibilitat cap al funcionament de MO1-TE» han abocat la formació a fer el pas, motivat també per raons «més tangibles». «Els acords de govern que s’havien de complir durant el primer any estaven, o bé molt endarrerits o completament parats», han apuntat.

«Vam entrar per canviar les coses, en sortim pel mateix motiu»

Tot aquest malestar, precisament, va ser traslladat per escrit a la resta de forces de govern, «avisant que MO1-TE no era a canvi de res i que algunes d’aquestes coses haurien de canviar si volien que l’any següent seguíssim al govern». La crisi sanitària del coronavirus ha fet encara més palès el desengany a MO1-TE, veient «com l’Ajuntament frenava la creació del grup de voluntaris de la Covid-19 o com era incapaç de saber si s’havia posat en contacte amb la població de risc empadronada al municipi», ha remarcat el partit.

«Un any després d’entrar al govern per canviar les coses, en sortim pel mateix motiu, veient que els punts d’acord com ara la realització d’una auditoria de comptes estan a anys llum de fer-se realitat». MO1-TE, alhora, s’aplica una dosi d’autocrítica: «no tindrem les mans lligades per ningú ni haurem de seguir les dinàmiques de l’Ajuntament, que massa sovint ens han desviat dels nostres objectius principals. De fet, aquesta és una crítica que ens fem i una de les causes de la nostra sortida de govern».