La regidora d'Alternativa per Altafulla, Montse Castellarnau, signant la moció de censura que pot convertir-la en alcaldessa

La moció de censura a Altafulla, presentada: Montse Castellarnau serà l'alcaldessa

Tots els grups de l'oposició, excepte el PSC, donen suport al canvi de govern

Els grups de l'oposició de l'Ajuntament d'Altafulla, a excepció del PSC, han presentat aquest dimarts al matí una moció de censura contra l'alcalde Jordi Molinera, d'ERC. El vot de censura es debatrà en un plenari extraordinari el pròxim 10 de maig i la candidata a l'alcaldia serà Montse Castellarnau, portaveu d'Alternativa per Altafulla.

Imatge dels set regidors que han signat la moció de censura contra el govern municipal de l'Ajuntament d'Altafulla
Set regidors donaran suport a la moció de censura contra el govern municipal de l'Ajuntament d'Altafulla. | Alternativa per Altafulla

Castellarnau rebrà el suport dels quatre regidors d'Alternativa per Altafulla, la regidora d'Ara Altafulla, Natàlia Sanz, el regidor de Junts, Héctor López Bofill, i el regidor no adscrit, Xavier Rofas, que sumen majoria absoluta. En aquest sentit, formaran part del govern municipal Ara Altafulla, Junts i Rofas, ja que Sanz ha decidit no formar part del nou executiu.

Per la seva banda, la regidora del PSC, Imma Morales, ha decidit no donar suport a la moció de censura. En aquest sentit, Morales, que va formar part del govern municipal fins al passat mes d'agost, ha recordat que «quan vam decidir sortir del govern ja vam dir que no faríem, ni participaríem, en una moció de censura».

Altafulla viu una situació «d'emergència»

Els signants de la moció de censura han justificat la decisió per la situació «d'emergència» que viu el municipi. La gota que ha fet vessar el got de la paciència dels grups de l'oposició ha estat l'ensorrament de la terrassa d'un restaurant al litoral a causa del temporal i que l'equip de govern hagi rebutjat un pla de xoc de platges que havia proposat tota l'oposició.

Montse Castellarnau, que es perfila com a alcaldessa, ha explicat que volen un «un govern de gestió» que posi fil a l'agulla a qüestions que consideren imprescindibles, com el pla de xoc a la platja. En aquest sentit, també ha assenyalat que obriran el Casal de la Violeta de manera immediata.

Una altra de les prioritats del nou executiu serà la neteja, amb un pla que desenvoluparà un coordinador de la Brigada. Així mateix, també volen posar solució als problemes d'enllumenat a Brises de Mar i avançar en el projecte del futur Centre de Dia - Residència.