Imatge del ple extraordinari d'Altafulla

La moció de censura prospera: Montse Castellarnau, nova alcaldessa d'Altafulla

El nou govern municipal el formaran els regidors d'Alternativa per Altafulla i Héctor López Bofill, de Junts per Altafulla

Els grups de l'oposició de l'Ajuntament d'Altafulla, a excepció del PSC, presentaven fa dues setmanes una moció de censura contra la coalcaldia paritària formada per Jordi Molinera i Alba Muntadas, de L'Eina-ERC-AM, que formaven el govern municipal.

Aquest dimarts s'ha celebrat el ple extraordinari on s'ha destituït el govern municipal. Una moció que ha prosperat després de rebre el suport dels quatre regidors d'Alternativa per Altafulla (AA); el regidor de Junts per Altafulla Héctor López Bofill; la regidora d'Ara Altafulla, Natàlia Sanz, i el regidor no adscrit, Xavier Rofas, que sumen majoria absoluta.

D'altra banda, tot el conjunt de l'equip de govern actual de L'Eina-ERC i el PSC han votat en contra d'aquesta moció de censura a Altafulla. El resultat final ha sigut de set vots a favor i sis en contra.

En aquest sentit, en aconseguir la majoria necessària per tirar endavant la moció de censura, el nou govern municipal estarà format per Ara Altafulla i el membre de Junts, ja que Xavier Rofas i Natàlia Sanz no formaran part del nou executiu.

La fins ara portaveu d'Alternativa per Altafulla, Montse Castellarnau agafarà les regnes del consistori i dirigirà el govern municipal d'una localitat que es troba en una situació «d'emergència», tal com van esmentar en el registre de la moció de censura. A més, es converteix en la primera alcaldessa d'Altafulla. 

Un moviment polític precipitat a partir de l'ensorrament de la terrassa d'un restaurant del municipi a causa d'un temporal de mar. Un incident que, segons indiquen, l'equip de govern que hi havia rebutjava un pla de xoc de platges que presentava tota l'oposició.

A banda d'aquest problema a les platges del municipi, el nou equip de govern pretén executar i buscar solucions. En aquest sentit, com a mesures d'urgència, es volen solucionar els problemes d'enllumenat a la urbanització Brises de Mar, obrir el Casal La Violeta, aplicar un conveni d'usos a l'Esplai i a l'Esplai de Jubilats, millorar la neteja del municipi i avançar en el projecte del futur Centre de Dia-Residència.

La nova alcaldessa ja explicava que volen un «un govern de gestió» que posi fil a l'agulla a qüestions que consideren imprescindibles.