Mor el conegut torrenc Josep Maria Punsoda

Tenia 88 anys i havia estat president de la UDT i secretari general d'Alianza Popular al municipi

Aquest dijous, 6 de setembre, ha transcendit a Torredembarra la notícia de la mort, als 88 anys d'edat, de Josep Maria Punsoda i Rimbau, fill de la vila i conegut col·laborador de diversos mitjans de comunicació des dels anys 50. Punsoda havia destacat des de jove per la seva vessant periodística, col·laborant en mitjans de la demarcació amb les seves cròniques de qualsevol caire i, sovint, relacionades amb la vida social i política de Torredembarra.

Josep Maria Punsoda, molt implicat amb Torredembarra

Amb només 23 anys, el 1953, va assumir la presidència de la Unió Deportiva Torredembarra, que va exercir durant dues temporades en substitució de Constantí Riñé, amb qui havia col·laborat a la junta, així com també havia fet amb els dos presidents anteriors: Joan Rimbau i Joaquim Cortés. Alhora, Punsoda també era jugador del primer equip del club de futbol torrenc.

Anys després, Josep Maria Punsoda i Rimbau  va ser un dels fundadors d'Alianza Popular a Torredembarra, la formació política que va precedir l'actual Partit Popular. Era l'any 1977, en plena transició, i Punsoda va assumir el càrrec de secretari general del partit a la vila, mentre que el president era Esteve Huguet.

Diversos anys més tard, de fet a finals de la dècada passada, Josep Maria Punsoda va exercir durant diversos anys la presidència de l'Associació de Jubilats i Pensionistes de Torredembarra.

Punsoda, un conegut torrenc i col·laborador en mitjans

Josep Maria Punsoda era una persona d'allò més coneguda dins de la societat civil torrenca des de mitjans del segle passat. De seguida va adquirir certa coneixença, des que,  de ben jove, va començar a col·laborar de manera força assidua amb diversos mitjans de comunicació d'abast comarcal.

De fet, l'any 2003, Punsoda va rebre un reconeixement públic a la seva implicació en el camp de la comunicació, en el marc dels Premis Mañé i Flaquer que es donen en aquest àmbit. Juntament amb Maria Rosa Wennberg, traspassada també enguany, Maria Rosa Riambau i Josep Maria Valls, Punsoda va ser reconegut després de dècades de trajectòria i de línies escrites des de Torredembarra i, sovint, sobre la vida activa de la vila.