Pere Virgili Gatell

Mor Pere Virgili, exregidor de l'Ajuntament de Roda de Berà

Va formar part del consistori entre l'any 1987 i el 1995 | És el pare de l'actual batlle del municipi

Dol al municipi de Roda de Berà. L'Ajuntament ha explicat la defunció de Pere Virgili Gatell, a l'edat de 91 anys. Pare de l'actual alcalde de la localitat, Pere Virgili Domínguez, va ser regidor del consistori durant dues legislatures.

Les banderes de l’Ajuntament de Roda de Berà onejaran a mig pal durant tres dies en senyal de dol. 

Una vida dedicada a Roda de Berà

La primera va ser entre els anys 1987 i 1991, amb l'alcalde Rafael Ciuró i el Grup Integrador Roda; i del 1991 a 1995, també amb Ciuró com a alcalde, però sota les sigles de Convergència i Unió.

Durant la seva joventut, en la dècada dels anys 40, va conèixer l'arquitecte Josep Maria Jujol amb qui va tenir l'oportunitat de col·laborar en els treballs de restauració de la masia i capella de Mas Carreras. 

La manera de dibuixar d’en Jujol van despertar el seu interès pel dibuix i la pintura, i era autor de més de tres-cents dibuixos i autor del llibre 'Dibuixos a ploma de Roda de Berà' publicat el 2004, de racons i monuments del nostre municipi.

Pere Virgili era també un apassionat del teatre, fet que el va portar a formar part de la companyia de teatre Lluis Marco durant molts anys. 


L’estima pel seu poble, el seu caràcter vitalista i el seu esperit lluitador i incansable el van portar a ser un dels promotors de l’Expo-cançó. Va demanar l’ajuda de l’afamat periodista Luis del Olmo, juntament amb la resta de membres del comitè organitzador, perquè els ajudés a tirar endavant aquesta iniciativa durant catorze edicions.

Arran de l’organització del festival, en Luis del Olmo es convertiria en un dels seus més estimats amics, una amistat que va perdurar en el temps fins als seus darrers dies. 

Durant els últims anys es va abocar en la creació, creixement i constant millora del Museu de la Ràdio Luis del Olmo, al costat del radiofonista, sent el seu director des de la inauguració l’any 2012.