Troben mort un assassí a la presó de Mas d'Enric

Els fets van tenir lloc la matinada d'aquest diumenge

A primera hora del matí del passat diumenge, 13 de gener, un dels interns de la presó de Mas d'Enric va ser trobat mort a l'interior de la seva cel·la. Segons apunten les primeres informacions sobre aquest fet, que recull el 'Diari Més' a falta de confirmació oficial sobre aquest tràgic succés,  l'home hauria tingut accés a droga tot i trobar-se en un mòdul especial de règim tancat. Va ser, doncs, durant la matinada de dissabte a diumenge que el pres hauria consumit alguna substància en sobredosi, hipòtesi principal de la seva mort.

L'home es trobava complint dues condemnes per assassinat, que sumaven un total de 25 anys de pena. Quan es va trobar el seu cadàver, es van localitzar també haixix, heroïna i pastilles

Li van trobar droga dissabte a la tarda

El pres va ser trobat mort a primera hora del matí d'aquest diumenge, 13 de gener. Segons la poca informació que ha transcendit sobre el succés, durant la tarda del passat dissabte, 12 de gener, a aquest intern ja li va ser requisada una quantitat indeterminada d'heroïna, motiu pel qual va ser tancat a un departament especial.

Això no va evitar, però, que el pres consumís droga, de nou, durant la nit. Va ser la sobredosi de la substància que va consumir que li va provocar la mort durant la matinada del passat diumenge.

L'accés de drogues, un problema gairebé inevitable a qualsevol presó

L'accés de drogues a l'interior de la presó s'ha considerat, des de sempre, un fet inevitable: cal tenir en compte que, cada setmana, hi ha desenes de comunicacions íntimes dels presos amb els seus familiars, i cal també tenir en compte els interns que surten amb permisos cada setmana i que, per tant, poden tenir accés a la droga i distribuir-la al centre a la seva tornada.

La presó de Mas d'Enric del Catllar disposa, a més, d'una màquina que, amb tecnologia de rajos X, serveix per detectar qualsevol rastre de droga en els presos sospitosos. S'apunta, però, al baix ús d'aquesta tecnologia: se solen fer servir altres mètodes per a la detecció de la droga al cos dels presos que, en aquest cas, no van servir per trobar-ne al pres que va ser trobat mort aquest diumenge, dia 13 de gener.