Imatge de la manifestació contra les okupacions a les urbanitzacions del Catllar

Investiguen els veïns que van recuperar una casa okupada al Mas Blanc del Catllar

Unes 300 persones es van manifestar aquest diumenge i els Mossos treballen ara per identificar els que van entrar a l'habitatge

Uns 300 veïns de les urbanitzacions del Catllar es van manifestar aquest diumenge en contra dels robatoris i les okupacions que han patit en els darrers mesos. La gota que va fer vessar el got va ser l'okupació d'una casa al carrer de la Mercè de la urbanització Mas Blanc que és propietat d'una dona de 75 anys, Janet Pepper, que estava a punt de tancar la seva venda.

La protesta, que va anar del Cementiri del Catllar fins a la casa okupada, es va trobar amb la casa de la senyora Pepper sense cap dels okupes i la propietària i diversos veïns van entrar-hi per recuperar l'immoble. Alguns dels manifestants també van entrar en un segon habitatge okupat, on tampoc hi havia ningú, a la mateixa urbanització Mas Blanc.

Ara, però, els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per tal d'identificar els manifestants que van entrar a les dues cases. En aquest sentit, consideren que van entrar «en habitatge aliè», un fet que es considera «delicte penal». En aquest sentit, diversos mitjans asseguren que una de les investigades seria la propietària de la casa que havia estat okupada.

Els manifestants no van trobar cap okupa a la casa

L'okupació de l'habitatge va tenir lloc el dilluns 27 de desembre, quan el que serà nou propietari ja havia traslladat diverses de les seves pertinences. En aquest sentit, es van denunciar els fets al jutjat, però el judici ràpid previst pel dimecres 29 de desembre es va ajornar fins al 20 de gener perquè no es va poder citar els okupes.

Davant això, els veïns van mobilitzar-se per mostrar el seu rebuig a les okupacions. La manifestació, que va reunir més de 300 persones, va iniciar-se a la porta del Cementiri del Catllar i es va desplaçar fins a l'habitatge de la Janet Pepper, ubicat al carrer de la Mercè de la urbanització Mas Blanc. Allà, com que no vantrobar ningú, van entrar a la casa.

Posteriorment, es van traslladar a un segon immoble okupat, aquest al carrer Tarragona de la urbanització i propietat d'una entitat bancària. Allà, tampoc hi van trobar ningú. En l'interior d'aquesta, es van localitzar objectes robats i un centenar de plantes de marihuana.