Fèlix Alonso

El govern d'Altafulla vol construir un nou centre per a la gent gran

El pressupost per la construcció del nou centre s’estima per sota del milió i mig d'euros

A menys de tres mesos de les eleccions municipals del pròxim 26 de maig, el govern municipal d'Altafulla ha anunciat un nou projecte d'envergadura: la construcció d'un nou centre d'esplai per a la gent gran. Ho ha desvelat aquest dilluns, 4 de març, per sorpresa, l'alcalde de la vila, Fèlix Alonso. Amb el gran projecte de la remodelació de la Violeta ja en marxa, Alonso ha fet públic que l'Ajuntament d'Altafulla estudia aquesta nova idea des de fa algunes setmanes. El nou centre d'activitats per a la tercera edat aniria a la mateixa ubicació on hi ha l'actual, al carrer de les Bruixes.

Projecte de nou esplai per a gent gran a Altafulla.
Una altra imatge del projecte que planteja des d'aquest dilluns l'Ajuntament d'Altafulla. | TarragonaDigital.com

 

El nou projecte d'esplai: vora 300 metres quadrats útils més que l'actual

Tal com aquest dilluns ha descrit el projecte l'alcalde Alonso, la idea és que en el nou esplai que es construeixi hi hagi dependències separades en planta baixa per a cobrir les activitats actuals, que sumades a la sala polivalent  pràcticament dupliquen l’espai útil actual —400 metres quadrats—, afegint la possibilitat de segregar quan calgui les activitats dirigides. La planta superior estaria destinada als nous serveis sanitaris i estètics.

En total serien 760 metres quadrats, gairebé 300 més que l'espai útil actual. Un dels reclams des de feia anys era resoldre la manca de dependències específiques per a activitats com esports o tallers, i també altres serveis sanitaris o estètics com perruqueria, fisioteràpia o podologia.

Projecte de nou esplai per a gent gran a Altafulla.
Una imatge del projecte de nou esplai per a gent gran que es vol construir a Altafulla. | BaixGaiàDiari.cat.

 

Fèlix Alonso, ha manifestat aquest dilluns, dia 4 de març, que l’Ajuntament té «capacitat econòmica i possibilitat d’endeutament» per plantejar aquest projecte en un «futur immediat». El pressupost s'estima, obra i equipament inclosos, lleugerament per sota del milió i mig d'euros, una xifra molt notable en el pressupost municipal altafullenc, que se sol situar a l'entorn dels vuit milions d'euros. Per la seva banda, el regidor d’Acció Social i Gent Gran, el postconvergent Xavier Rofas, ha apuntat que es tracta d'«un projecte prioritari i necessari que vol donar resposta a la realitat social d’Altafulla».

Xavier Rofas i Fèlix Alonso.
L'alcalde Fèlix Alonso i el regidor de Benestar Social d'Altafulla, Xavier Rofas, han presentat aquest dilluns un nou vehicle adaptat per a la gent gran. | BaixGaiàDiari.cat.

 

Altafulla presenta un nou vehicle adaptat per a la gent gran

L’Ajuntament d’Altafulla ha adquirit, per 30.000 euros i a través de la central de compres de l'Associació Catalana de Municipis —cosa que permet un estalvi econòmic— un nou vehicle per al transport adaptat de la gent gran del municipi en substitució de l’anterior, que es va espatllar aquest estiu. Des de llavors, es funcionava amb una furgoneta llogada. El nou vehicle és una nova furgoneta Nissan NV300, de 9 places, amb esgraó retràctil, porta elevadora hidràulica i un sistema de seguretat adaptat a les persones amb mobilitat reduïda.

També et pot interessar