Un agent de la Policia Local de Torredembarra amb el nou vehicle

El 'cotxe fantàstic' que acaba d'incorporar la policia de Torredembarra: detecta de tot

El nou vehicle té un sistema que identifica vehicles robats, embargats o d’interès policial

La Policia Local de Torredembarra té un nou vehicle al cos. Un cotxe que compta amb un sistema de reconeixement automàtic de matrícules que facilitarà la identificació de vehicles robats, embargats o d'interès policial.

Aquest és el primer vehicle policial de la demarcació de Tarragona que compta amb aquesta tecnologia. L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, i el sotsinspector cap de la Policia Local, Miguel Ángel Marchal, l’han presentat junt amb les càmeres unipersonals per als agents que han entrat recentment en funcionament.

El nou 'agent' de Torredembarra

La Policia Local de Torredembarra ha incorporat un vehicle únic, de moment, a la demarcació de Tarragona. Un cotxe policial híbrid que va equipat amb un sistema portàtil de captació i reconeixement de matrícules i d’altres indicadors com la velocitat, la marca, model, color i tipus, entre d’altres.

Una vegada les càmeres llegeixen les matrícules, el sistema envia la lectura a les bases de dades de l’ordinador de bord. En aquest moment, en cas que sigui una matrícula de la llista d’interès policial, s’envia una alerta. La llista policial compta amb dades de vehicles embargats o denunciats per robatori.

Altres utilitats d’aquest sistema podrien ser comprovar si un cotxe té l’assegurança en vigor o no i si el seu propietari està investigat o si té passada la ITV en regla. A més, la càmera del vehicle també pot recollir imatges de desperfectes en mobiliari urbà i incidències a la via pública.

El vehicle s’ha adquirit com a substitució d'un vehicle anterior. Aquest estava en situació de rènting, per quatre anys i per un import de 1.384,10 € al mes (IVA exclòs).

Una altra de les novetats dels agents torrencs són les càmeres unipersonals. Se n'han adquirit dotze per un import de 10.632,27 € (IVA inclòs).

Un dispositiu d'enregistrament que s’utilitza només en aquells supòsits en què, en conseqüència d’una actuació de la Policia Local en espais públics, es donin circumstàncies de risc concret per als agents, per a terceres persones o danys en els béns públics.

Els agents de la Policia Local de Torredembarra amb l'alcalde i el nou vehicle
Té un sistema que identifica vehicles robats, embargats o d’interès policial | Cedida

En la presentació d’aquests nous recursos policials, l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira,  ha ressaltat l’aposta de l’Ajuntament per aprofitar els avenços tecnològics per millorar en l’àmbit de la seguretat ciutadana i del trànsit.

En aquest sentit, ha recordat que Torredembarra ja compta amb càmeres de control de trànsit als accessos i que les que identifiquen matrícules utilitzaran el mateix programa informàtic, permetent obtenir una gran quantitat d’informació per millorar la seguretat.

El sotsinspector cap de la Policia Local, Miguel Ángel Marchal, ha destacat que aquestes noves eines permeten millorar la seguretat i també la investigació policial. També ha comentat que les càmeres compten amb tots els permisos legals i les garanties jurídiques d’un ús d’acord amb la normativa de protecció de dades.

Els agents de la Policia Local de Torredembarra han rebut formació específica per a cadascuna de les utilitats i funcionament de les càmeres, tant del vehicle com les unipersonals.